Watch Medier

Novo Nordisk-topchef har stadig stor tro på fedmeforretningen

Efter investorernes skuffelse over udviklingen af Novo Nordisk forretning for fedmemidler, melder adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen torsdag optimistisk ud om fremtiden.

Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Mens aktiemarkedet sent onsdag rundbarberede Novo Nordisk på børsen angiveligt som følge af et par skuffelser i fedmeforretningen, så hersker der hos Novo-ledelsen torsdag fortsat stor tiltro til vækstudsigterne på fedmemarkedet.

”Efter mere end mere end 20 års investeringer er vi er meget opmuntrede over at se, at verden endelig åbner op for fedmebehandling.”

”Så vi meget opmuntrede over udsigterne på mellemlangt og langt sigt og er ikke bekymrede over kortsigtede forsinkelser i leverancerne, eller timingen af data af hjerte-kar-studiet, siger topchef i Novo, Lars Fruergaard Jørgensen,” torsdag på en telekonference for pressen.

Meldingen kommer, efter at Novo onsdag trods en stor opjustering og markant salgsvækst til diabetes-2-midlet, Ozempic, faldt over 9 pct. på børsen i København. I løbet af torsdagen rettede kursen sig dog en del.

Skuffende meldinger om Wegovy

Markedets veje kan til tider virke uransagelige, men Sydbank og det amerikanske børshus Jefferies vurderede onsdag, at regnskabet fra Novo bød på skuffende meldinger vedrørende vægttabsmidlet Wegovy.

Det drejer sig dels om, at leveringsproblemer i USA med Wegovy trækker ud, dels om at investorerne må væbne sig med tålmodighed og vente endnu et år på data fra et studie af Wegovys mulige hjerte-kar-fordele i behandlingen af overvægtige med diagnosticeret hjerte-kar-sygdom.

Salget af Wegovy faldt desuden til 1181 mio. kr. i andet kvartal fra 1404 mio. kr. i første kvartal og var et godt stykke fra de 1453 mio. kr. analytikere havde forudset.

Fortsat pres på Wegovy

I forhold til leveringsproblemerne i USA med Wegovy , så venter Novo nu først at kunne møde efterspørgslen i USA efter alle doser af Wegovy mod slutningen af 2022 mod tidligere i løbet af andet halvår.

Den anden umidderbare skuffelse vedrørende Wegovy er, at Novo Nordisk fortsætter sit store studie af mulige hjerte-kar-fordele ved brug af vægttabsmidlet, Semaglutid, til behandling af fedme.

Dermed må aktionærerne vente yderligere omkring et års tid på oplysninger fra studiet, der potentielt kan medvirke til at gøre det i forvejen succesrige fedmemiddel endnu mere populært både hos læger, sygekasser og patienter.

”Der var efter vores mening udbredte forventninger om, at den foreløbige analyse kunne falde positivt ud, mens fortsættelsen sandsynligvis tyder på, at hjerte-kar-risikoreduktionen ikke er meningsfuldt bedre end målet på 17 pct.,” vurderede Jefferies-analytiker Peter Welford onsdag.

Fordel vil vise sig

Novo understregede dog onsdag på en telekonference for analytikere, at det stadig har stor tiltro til et positivt udfald af hjerte-kar-studiet, der faktisk blot følger den køreplan, Novo oprindeligt har anset for at være den mest sandsynlige.

Studiet er designet til at vise en reduktion i alvorlig hjerte-kar-hændelser på 17 pct. ved brug af Semaglutid til behandling af overvægtige med diagnosticeret hjerte-kar-sygdom. Og skulle den uafhængige datakomité, der fører tilsyn med studiet, have stoppet studiet tidligt efter den foreløbige analyse, så skulle data i den foreløbige analyse have været ganske meget bedre end det. Selv har Novo ikke set data fra studiet.

”Man kan antage, at studiet kun ville være stoppet, hvis fordelene havde været væsentligt højere end 17 pct., hvilket ikke var tilfældet. Men vi mener stadig, at vi er på rette spor i forhold til at gennemføre et succesrigt studie og vise en meget robust hjerte-kar-fordel,” siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Han fokuserer derfor på udsigterne på den lidt længere bane.

”For vi er ret sikre på, at vi kan for styr på leverancerne og vi føler også, at Select-studiet er intakt og det, der sker nu, er faktisk basisscenariet - vi fortsætter studiet indtil alle patienter er rekrutteret. Så for os er begivenhederne på den korte bane, ikke det der afgør vores muligheder for at opbygge fedmeforretningen,” siger Lars Fruergaard Jørgensen onsdag på telekonferencen.

Novo Nordisk opjusterer men skuffer på bundlinje og omsætning i halvårsregnskab

Novo Nordisk-direktør: Fortsat stor tro på hjerte-kar-fordel med vægttabsmiddel

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs