GN Store Nord hårdest ramt blandt eliteaktierne i år: Gældsspøgelse presser værdien

Blandt de 25 eliteaktier i det danske C25-indeks er GN Store Nord faldet mest i år. GN’s kursfald er på knap 63 pct. tæt - dog fulgt af Netcompany-aktien med et fald på godt 58 pct.
Foto: Steelseries / PR
Foto: Steelseries / PR
af MarketWire

GN har haft et hårdt år på fondsbørsen i København, hvor aktien er faldet mere end 60 pct.

En stor del af forklaringen er den massive gæld, som selskabet slæber rundt på efter overtagelsen af gaming-udstyrsproducenten Steelseries i starten af året.

Samtidig har krigen i Ukraine, skyhøj inflation og dermed store omkostninger på råvaresiden og vigende forbrugertillid også gjort ondt og resulteret i flere nedjusteringer af forventningerne.

Det stiller GN’s ambition om at nedbringe den nettorentebærende gæld til målsætningen om 1-2 gange driftsresultatet (EBITDA) ved udgangen af 2024 i et vanskeligt lys.

Blandt andet derfor har ledelsen i GN planer om både sparetiltag og en grundig gennemgang af kapitalstrukturen. Hvad det mere konkret indebærer, har selskabet ikke sat ord på, men ifølge analytikere kan det indebære en større kapitaludvidelse eller måske endda en fusion eller frasalg af hele eller dele af den over 150 år gamle virksomhed.

For hvis der ikke kan gøres noget, kan GN godt skyde en hvid pind efter målsætningen om nedbringelse af gælden.

”Man må betragte målet om at få gælden tilbage på maksimalt 2 gange EBITDA som suspenderet. GN nævnte i regnskabet for tredje kvartal, at det vil foretage en stor gennemgang af kapitalstrukturen, og det må betyde, at man gerne vil gøre noget her og nu,” sagde Niels Granholm Leth, der er analytiker hos Carnegie, til MarketWire i starten af december.

GN-aktien er frem til tirsdag faldet med 62,9 pct. i år. Den næstmest faldende aktie i C25-indekset er Netcompany, der har tabt 58,3 pct. af markedsværdien i 2022.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også