Tilbagevenden til arbejdspladser hjælper ISS til milliardoverskud

Den danske servicekoncern ISS, som gør sig inden for rengøring, har mere end tredoblet sit overskud i 2022.
Foto: Pr
Foto: Pr
AF ritzau og MARKETWIRE

Det har været en særdeles kærkommen tendens for den danske servicekoncern ISS, at mange er vendt tilbage til arbejdspladserne det forgangne år efter en lang corona-periode.

Selskabet er således kommet ud af 2022 med et overskud på 2,1 milliarder kroner. Det viser selskabets årsregnskab torsdag. Det er mere end en tredobling af indtjeningen i forhold til året før.

Den danske koncern gør sig inden for rengøring, kantinedrift, sikkerhed og generel facility management. Derfor gik corona-nedlukninger og hjemmearbejde hårdt ud over selskabet i en periode. I 2020 præsenterede man således et større milliardunderskud.

Både i 2021 og 2022 er det dog blevet en solid overskudsforretning igen.

I alt omsatte ISS for 76,5 milliarder kroner sidste år. Det er mere end fem milliarder højere end året før.

”Det kommercielle momentum forblev robust gennem hele året med forlængelse af flere nøgleaftaler. - Dette beviser vores forretningsmodels robusthed i et udfordrende makroøkonomisk miljø,” siger topchef Jacob Aarup-Andersen i regnskabet.

ISS er i gang med at gennemføre en strategi, som går under navnet ”OneISS”. Her fokuserer man netop på nøglekunderne og på at strømline sin forretning på tværs af landegrænser.

”Vores solide forretningsresultat i 2022 var drevet af den fortsatte eksekvering af OneISS-strategien med et fokus på vækst, investeringer i teknologi og bæredygtighed,” siger Jacob Aarup-Andersen videre.

Udbytte for første gang siden 2019

Selv om fremtidsudsigterne for det kommende år vurderes at være behæftet med stor usikkerhed, forventer den danske koncern fortsat vækst. For hele året venter man en organisk vækst i intervallet 4-6 procent. Væksten forventes at blive drevet af prisstigninger. Prisstigningerne skal imødekomme den fortsat høje inflation, lyder det.

Servicekoncernen ISS foreslår, at der udbetales et udbytte på 2,10 kr. per aktie for regnskabsåret 2022. Det er også en del af selskabets opdaterede strategi fra november sidste år. Her sigter ISS i første omgang mod at udbetale 20 pct. af overskuddet, hvilket senere skal skrues op til 40 pct.

Det er første gang siden 2019, at ISS betaler udbytte. Dengang lød det på 7,70 kr. per aktie.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også