Novonesis opjusterer salgsforventningerne

Forud for fusionsselskabets første kapitalmarkedsdag løfter Novonesis udsigterne for 2024 og bekræfter mål for 2025.
Den "problemfri integration" af Novozymes og Chr. Hansen har allerede skabt et fundament for fusionen Novonesis, siger topchef Ester Baiget. | Foto: Gregers Tycho
Den "problemfri integration" af Novozymes og Chr. Hansen har allerede skabt et fundament for fusionen Novonesis, siger topchef Ester Baiget. | Foto: Gregers Tycho
af marketwire

Novonesis har forud for sin første kapitalmarkedsdag tirsdag løftet lidt i prognosen for 2024, ligesom den fusionerede ingredienskoncern har bekræftet sine finansielle mål frem til udgangen af 2025.

Det fremgår af en børsmeddelelse.

Novonesis regner nu med en organisk vækst i salget i den høje ende af intervallet 5-7 pct., mens den justerede overskudsgrad, EBITDA, ses lande i intervallet 35-36 pct. mod førhen cirka 35 pct.

Koncernen, der er resultatet af sammenlægningen af enzymselskabet Novozymes og ingrediensselskabet Chr. Hansen, oplyser samtidig, at omkostningssynergierne fra fusionen realiseres hurtigere end ventet med omkring 80 pct. ved udgangen af juni i år.

For det lidt længere sigte frem til udgangen af 2025 fastholdes de finansielle mål om en årlig gennemsnitlig organisk vækst på 6-8 pct., mens overskudsgraden, målt ved justeret EBITDA, ventes at blive på omtrent 37 pct.

”Efter 2025 er ambitionen at levere accelereret bæredygtig organisk salgsvækst fra den underliggende forretning kombineret med nye og risikominimerede innovations- og vækstmuligheder,” hedder det i meddelelsen.

Novonesis bekræfter samtidig en forventning om salgssynergier på 200 mio. euro fra fusionen af de to forretninger, hvilket ses nået fire år efter sammenlægningen, mens der på omkostningssiden stadig ses besparelser på 80-90 mio. euro efter samlet set tre år.

”Den problemfri integration af vores to virksomheder har allerede skabt et stærkere fundament for at indfange og accelerere vækst i det attraktive biosolutions-område,” udtaler topchef Ester Baiget i meddelelsen.

Det forventes samtidig, at væksten i indtjeningen per aktie efter fusionen vil nå en midt-encifret procentsats efter tre år, og Novonesis regner desuden med at udbetale 40-60 pct. af overskuddet i udbytter.

Ingredienskoncernen vil i andet halvår næste år fremlægge nye finansielle mål for perioden efter 2025.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også