Watch Medier

Ledelsen af københavnsk biotek-håb: Vi skal aldrig på børsen i Danmark

Det er håbløst for en biotekvirksomhed at satse på en fremtid som børsselskab i Danmark, mener cheferne i den fremadstormende danske biotekvirksomhed Evaxion. De hævder, at fremtidens Novo Nordisk aldrig kommer til at have sin base på fondsbørsen i København.

Adm. direktør i Evaxion, Lars Staal Wegner, er sammen med sin driftdirektør ude med riven efter forholdende for at lade sig børsnotere som biotekvirksomhed i Danmark. | Foto: Evaxion Biotech / PR

Ledelsen i Evaxion Biotech slår fast, at det er helt utopisk at forestille sig, at det danske biotekselskab en dag skulle lade sig notere på fondsbørsen i København.

Det skriver Berlingske.

"Vi er umådeligt kede af, at vores aktiemarked ikke fungerer for biotekvirksomheder, og vi har derfor aldrig overvejet at gå på børsen i Danmark. Det er ærgerligt, at vi har gode selskaber, der er nødt til at gå til udlandet for at finde finansiering," siger Niels Møller, der er driftsdirektør i Evaxion, der blev stiftet i 2008 og satser på udvikling af kræftmedicin baseret på kunstig intelligens.

Siden Evaxion kom til verden, er det piblet frem med selskaber i den danske life science-branche, men det er over de seneste ti år kun lykkedes for to selskaber at finde vej til den danske børs.

Ifølge Lars Wegner, adm. direktør i Evaxion, er den simple forklaring på det, at selskaber, der tænker og satser stort, som ofte er kendetegnende for biotekvirksomheder, bliver honoreret for det i USA men ikke gør det i Danmark.

Nyt hold og investorer på plads

Evaxion hentede i sommers ny bestyrelsesformand i Kim Bjørnstrup, som blandt andet har arbejdet for Lundbeck og Coloplast for at forberede virksomheden til senfaseudvikling af selskabets to hovedkandidater og for at styrke virksomheden finansielt.

I november sidste år trådte amerikaneren Glenn Vraniak til som ny finansdirektør, og siden rejste selskabet i stilfærdighed 100 mio. kr. fra en række nuværende og nye investorer.

Den gang ville adm. direktør, Lars Staal Wegner, ikke fortælle, hvem investorerne var, eller om de var danske eller amerikanske.

"Vi har ikke tilladelse til at nævne navnene på investorerne. Men det er family offices, private erhvervsdrivende og eksisterende aktionærer - inklusive vores bestyrelse, der for de flestes vedkommende alle også er investorer i selskabet," sagde Lars Staal Wegner dengang til MedWatch.

Evaxion har udviklet en teknologiplatform, som ved hjælp af kunstig intelligens kan finde lovende antigener til immunterapi inden for blandt andet kræft og infektionssygdomme.

Københavnsk biotekfirma med 100 mio. kr. i ryggen får ny formand 

Biotekselskab fra København henter 100 mio. kr. til skræddersyet kræftvaccine

Biotekselskab fra København henter amerikansk finansdirektør

Biotekfirma starter fase 1 med skræddersyet kræftbehandling og hyrer medicinsk chef 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs