Watch Medier

Storaktionær i Nordea kan overveje at sælge aktiepost inden for to år

Inden for to år vil Nordeas største aktionær, den finske forsikringskoncern Sampo, angiveligt overveje at sælge sin aktiepost i den nordiske storbank.

Foto: Thomas Borberg

Nordea Banks største aktionær, den finske forsikringskoncern Sampo, kan overveje et salg af sin andel i den fællesnordiske bank i løbet af de kommende år.

Det vurderer anonyme kilder over for den svenske avis Dagens Industri ifølge Bloomberg News.

Sampo tester vandene forud for et potentielt salg, der kan ske inden for de næste to år, vurderer kilderne.

Den finske finanskoncern ejer 19,9 pct. af de udestående aktier i Nordea og desuden også tæt ved halvdelen af aktierne i den danske forsikringskoncern Topdanmark.

Siden Torbjørn Magnusson overtog roret som administrerende direktør for Sampo i januar, er koncernen blevet drevet af ledere med baggrund i forsikringsbranchen, og et frasalg af Nordea kan være en attraktiv måde for koncernen at øge sit fokus yderligere på branchen, skriver Dagens Industri ifølge Bloomberg News.

Sampo købte i august en majoritetsandel i det britiske skadesforsikringsselskab Hastings Group, og selskabet meddelte i den forbindelse, at det er et skridt i strategien om at afsætte mere kapital til skadesforsikring.

Sampo byder på britisk forsikringsselskab 

Sampo leverer dårligere end ventet i Q4 – men løfter udbyttepolitik 

Nordeas bestyrelsesformand: "Planen er ikke svær – det er en simpel plan" 

Mere fra Watch Medier

Falck sælger vejhjælpsforretning i fem lande

Et frasalg af vejhjælpsforretning i en række lande sker som et led i Falcks langsigtede strategi om at udvikle sig som integreret sundhedsforretning. Salgsprisen er aftalt til 1 mia. kr.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs