Watch Medier

Danish Crown sætter hårdere ind i Horsens og finder 15 nye tilfælde af coronavirus

Efter 15 tilfælde af coronavirus blandt slagteriarbejdere hos Danish Crown i Horsens vil virksomheden nu tage ny test i brug på landets største slagteri.

Danish Crown tager en ny test i brug i Horsens. | Foto: Katinka Hustad

Ansatte på Danish Crowns slagteri i Horsens kan fremover blive lyntestet for potentiel coronasmitte, inden de får adgang til slagteriet, for at sikre selskabet mod en større omgang af smittespredning blandt medarbejderne. Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Tiltaget kommmer i kølvandet på de seneste ugers stigende smittetal i Danmark. Efter der mandag blev konstateret smitte i nærheden af en gruppe medarbejderes bopæl i Horsens, er slagteriet begyndt at tage de såkaldte "hurtig-test" i brug.

"Med de smittetal, vi har set i Danmark de seneste uger, så er risikoen for smitte blandt vores medarbejdere også steget betragteligt. En stor del af vores medarbejdere deler enten bolig eller kører sammen med kollegaer til og fra arbejde. Vi ved fra myndighederne, at dét indebærer en forhøjet risiko for spredning af smitte, så derfor vælger vi nu at teste dagligt i Horsens på baggrund af en risikobaseret screening af alle medarbejdere," fortæller Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork, i meddelelsen.

Muligheden for lyntest, der i løbet af 15 minutter kan give svar på, om en person er smittet med covid-19, bliver suppleret af daglig temperaturmåling af alle medarbejdere samt mundbind under arbejdet. Derudover vil slagteriet hjemsende en større portion af medarbejderne, hvis en ansat bliver konstateret smittet, end hvad myndighederne anbefaler, lyder det.

Foreløbigt er det planen at teste op mod 400 medarbejdere i denne uge, oplyser Danish Crown. Derefter vil der blive lagt en plan for test i de kommende uger.

"Vi har en stærk tro på, at det kan blive et effektivt ekstra redskab i kampen for at holde smitten ude af vores fabrikker. At det giver mening at teste på den måde, erfarede vi allerede mandag, hvor 15 af de testede medarbejdere viste sig at være positive, selv om ingen havde hverken symptomer eller forhøjet temperatur, så det er en model, som vi hurtigt kan komme til at tage i brug på andre fabrikker," siger Per Laursen i meddelelsen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs