Watch Medier

Medie: Største aktiepost i Nordea kan blive solgt til finsk statsfond

Hvis Sampo, der er storaktionær i Nordea, sælger sin ejerandel, kan det blive den finske stat, der overtager aktieposten.

Foto: Lehtikuva/Reuters/Ritzau Scanpix

Den finske finanskoncern Sampos femtedel af aktierne i Nordea kan blive helt eller delvist solgt til den finske stats investeringsselskab, Solidium.

Det vurderer kilder med kendskab til sagen over for den svenske avis Dagens Industri.

Petter Söderström, der er investeringsdirektør hos Solidium, oplyser til Dagens Industri, at selskabet ikke har foretaget en samlet vurdering af, om Nordea kan matche kravene om at være en vigtig national virksomhed. Solidium er i dag største aktionær i Sampo og har som formål at investere i virksomheder af betydning for Finland.

Nordea flyttede sidste år sit hovedkvarter fra Stockholm til Helsinki - blandt andet for at rykke ind i euro-området og komme under tilsyn af Den Europæiske Centralbank, ECB.

Det danske bidrag til Nordea-fusionen i 1998 bestod af Unibank, som dengang var en nyere fusion af tre ældre danske pengeinstitutter: Privatbanken, Andelsbanken og Sparekassen SDS. Nordea-aktien er fortsat børsnoteret i København.

Rygter om europæisk partner

Artiklen om det mulige statslige ejerskab kommer efter rygter i Dagens Industri i sidste uge om, at Sampo overvejer et salg af aktieposten, samt at det kan medføre, at Nordea kan blive en af brikkerne i bankkonsolideringen i Europa.

Sidste uges rygter lød blandt andet på, at en eventuel partner sandsynligvis vil være belgisk eller hollandsk.

Sampo ejer 19,9 pct. af de udestående aktier i Nordea, og i Danmark ejer Sampo også samt tæt halvdelen af aktierne i forsikringskoncernen Topdanmark.

Nordea-aktien lå mandag formiddag med en stigning på 1,4 pct. i 51,71 kr. på børsen i København.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs