Watch Medier

Dansk mikrobryggeri går efter markedsværdi over 60 millioner

Mikrobryggeriet Alefarm Brewing går efter en markedsværdi på op mod 67 mio. på den københavnske minibørs First North, hvor første handelsdag bliver 6. november.

Alefarms canadiske brygmester Joe Freund (th.)

Det familiedrevne mikrobryggeri Alefarm Brewing har søgt om optagelse på den københavnske minibørs, First North, og selskabet sigter efter at få en markedsværdi på op mod 67 mio. kr.

Når udbuddet af nye aktier er gennemført, vil Alefarm Brewing have en samlet markedsværdi på mellem 63 og 67 mio. kr., og det vil sikre selskabet et bruttoprovenu på mellem 23 og 27 mio. kr.

Mikrobryggeriet, der producerer øl til både forbrugere og distributører globalt, vil i alt udbyde mellem 4,6 og 5,4 mio. nye aktier.

Derudover er der en mulighed for, at hovedaktionæren, Tidemann&Co, sælger 800.000 eksisterende aktier til en værdi af 4 mio. kr.

Aktionærerne har mulighed for at tegne en aktie til 5 kr. per styk, fremgår det af en meddelelse onsdag morgen.

Indtil videre har 95 investorer forhåndstegnet aktier for et samlet tegningsbeløb på 11,82 mio. kr.

Tegningsperioden løber fra fredag i denne uge til og med torsdag den 29. oktober. Alefarm Brewing regner med at kunne offentliggøre resultatet af aktieudbuddet dagen efter.

Første handelsdag på First North-børsen forventes at være 6. november.

Det kommer ikke som en stor overraskelse, at Alefarm Brewing har søgt om at blive optaget på minibørsen.

Allerede i starten af september fortalte det danske mikrobryggeri, at det havde en intention om at blive noteret på First North.

Dengang kom det også frem, at målet med udbuddet er at udbygge virksomhedens produktion og organisation for bedre at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel.

"Siden offentliggørelsen af vores intention om at søge optagelse til handel på Nasdaq First North har vi oplevet en overvældende stærk og positiv respons. Jeg er især glad for den opbakning, som vi har fået fra i alt 95 nye investorer, der har givet forhåndstilsagn om køb af aktier."

"Vi er lykkedes med at etablere os som en stærk spiller på det globale marked for specialøl og får nu muligheden for at udvikle Selskabet yderligere til gavn for vores nuværende og kommende kunder, distributører samt aktionærer," siger Kasper Tidemann, der er administrerende direktør, i meddelelsen.

Alefarm Brewing blev etableret i 2015 og har produktion i Greve.

Øliværksættere jagter millioner og plads på minibørs 

Mikrobryggeri rykker i større lokaler

Manden bag Mark Zuckerbergs sikkerhed brygger aldrig samme opskrift to gange 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs