Watch Medier

Fynsk gods satser på energi: Der skal solceller på ti procent af jorden

Den fynske Ravnholt Gods med 1300 hektar jord vil have solceller på en del af landbrugsarealet for at få endnu et indtægtsben at stå på. Godsets jord samdrives i forvejen med Egeskov Gods.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Landbrugsjorden får ny anvendelse på det fynske Gods Ravnholt med 1300 hektar dyrket jord.

Godsejer Christian Sehestedt Juul vil gøre 130 hektar til en solcellepark.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Min ejendom har jo gennem tiden haft alle mulige forskellige produktioner. Vi har haft køer, vi har haft svin og dyrket forskellige afgrøder. Med energiproduktion får vi endnu et ben at stå på, og det er vigtigt, fordi markedet er så omskifteligt," siger Christian Sehestedt Juul til avisen.

Ravnholdt Gods er en del af den fynske Agro Alliancen, hvor Egeskov og Ravnholt Godser drifter landbrugsjord sammen. Tidligere har selskabet luftet tankerne om at bringe energi ind som en del af forretningsplanen.

Driftsselskabet har en plan om at øge  det samlede landbrugsareal til omkring 5000 hektar, hvilket vil være en fordobling.

Landbrugsalliance indgår driftsaftale med gods

Fynsk godsalliance vil vokse til dobbelt størrelse

Seges: Kombination af drift og udvikling giver fremtidens vindere i landbruget 

Mere fra Watch Medier

DLG klar til exit fra Kina

Geopolitiske forhold og politisk indgriben i markedspriser gør, at DLG er klar til at forlade kinesisk marked. Grovvareselskabet har en foderfabrik i Hunan-provinsen.

Virksomhedsmægler ser få potentielle købere til Irma

Detailhandelskoncerner har de bedste muligheder for at gøre Irma til en rentabel virksomhed, hvis kæden skulle blive sat til salg, vurderer virksomhedsmægler Frederik Aakard. Tidligere Irma-direktør vil snart melde nyt ud. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs