Watch Medier

Grøn omstilling og sexisme: Store selskaber flytter HR ind i topledelsen

Spørgsmål om eksempelvis grøn omstilling og sexisme fylder i dag så meget, at HR-funktionen i flere store virksomheder nu er rykket helt ind i koncerndirektionen. Blandt dem er Coloplast og Lundbeck.

Lars Rasmussen er formand for blandt andet Lundbeck og Coloplast, der begge har løftet den øverst ansvarlige HR-chef op i topledelsen. | Foto: Thomas Emil Sørensen/ERH

Flere af Danmarks mest værdifulde selskaber har de seneste år oprustet kraftigt på HR-området.

Det viser en gennemgang af C25-selskabernes direktionssammensætninger samt 10 af de mest værdifulde unoterede selskaber.

Det skriver Finans.dk.

I flere danske selskaber er HR-ansvarlige rykket helt op i koncerndirektionen. Det gælder blandt andet i Lundbeck og Coloplast, der begge har løftet den øverst ansvarlige HR-chef op i topledelsen.

"Det vigtigste for at skabe langsigtet vækst er, at du har kapital til rådighed, og at du har de mennesker til rådighed, som kan gøre en forskel. Det er de ressourcer, du har at arbejde med," siger Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand i begge selskaber, til avisen.

Forklaringen på det øgede fokus på HR er ifølge Martin F. Holm fra rekrutteringsvirksomheden Heidrick & Struggles, at ansvarsområdet inden for feltet har udviklet sig meget de seneste år.

Hvor arbejdsområdet før i tiden hovedsageligt bestod af HR-processer og incitamentsordninger, består jobbet nu også i alt fra at sætte retning for selskabskulturen til at udvikle nye ledere.

HR-direktørernes fremmarch sker i en periode, hvor kloge hoveder er i høj kurs, nu hvor flere selskaber står foran større forandringer - heriblandt digitalisering og grøn omstilling.

Samtidig har den senere tids debat om sexisme også sat fokus på vigtigheden af at have en centralt højtplaceret HR-funktion.

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs