Watch Medier

Ny brancheaftale skal forhindre annoncering på ulovlige hjemmesider

De største danske mediehuse og mediebureauer har indgået en aftale med Rettighedsalliancen og Kulturministeriet om at stoppe internettjenester i at tjene penge på ulovligt indhold. Aftalen skal forhindre, at annoncer, betaling og trafik fra lovlige virksomheder havner på hjemmesider, der er dømt uliovlige.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Annoncer for lovlige produkter kan risikere at havne på ulovlige internetsider og dermed bidrage til finansieringen af kriminel aktivitet. Det sker, fordi digitale annonceindkøb i høj grad er en automatiseret proces, men nu vil et nyt samarbejde forhindre, at ulovlige hjemmesider tjener penge på annoncering. Det oplyser Rettighedsalliancen i en pressemeddelelse.

Derfor er en stribe aktører bl.a. de største danske mediehuse, mediebureauer og brancheorganisationer gået sammen med Rettighedsalliancen og Kulturministeriet om en Kodex-aftale. Her forpligter underskriverne sig frivilligt til at forhindre, at annoncer, betaling og trafik fra lovlige virksomheder havner på ulovlige hjemmesider bl.a. med hjælp fra en samarbejdsliste med oplysninger om hjemmesider, der er dømt ulovlige ved domstolene.

"Det er vigtigt, at vi står sammen om at sikre, at annoncer for lovlige tjenester og produkter ikke utilsigtet havner på ulovlige hjemmesider og på den måde indirekte er med til at finansiere ulovlige aktiviteter. Derfor er jeg rigtig glad for, at der er så stor opbakning til Kodex fra de centrale digitale aktører," siger kulturminister Joy Mogensen (S).

I 2019 klikkede internetbrugere i Danmark ind på ulovlige hjemmesider 146 mio. gange. Typisk er det hjemmesider, der tlibyder piratdownload af film og serier, der tiltrækker klik.

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs