
Jagten på en vaccine mod coronavirusset skaber et usædvanligt sammenhold mellem rivaler i den ellers nådesløse medicinalverden. Giganten Glaxosmithkline (GSK) skrider til atypiske handlinger og deler forskningsresultater i en større sags tjeneste.
Det skriver Wall Street Journal.
Pandemien har således forvandlet nogle af de hårdeste fjender i farma-industrien til de bedste venner for en stund.
Britiske GSK, som ifølge avisen er verdens største vaccineproducent målt på salg, vælger at dele en egenudviklet ingrediens med rivalerne.
"Vi følte, at denne meget usædvanlige situation krævede noget, som GSK ikke har gjort før, og noget, vi heller ikke har set i branchen før," siger Roger Connor, som er topchef for GSK's vaccinevirksomhed, til Wall Street Journal.
De spirende partnerskaber inden for medicinalverden er nu synlige i alt fra forsøg til forskning til fremstilling. Blandt andet har Pfizer tilbudt produktionskapacitet til konkurrenten Gilead Sciences.
Hjælpestof deles med andre vaccineudviklere
GSK's iøjnefaldende bidrag til denne nye æra af samarbejde er selskabets beslutning om at dele et egenudviklet hjælpestof - en ingrediens, der hjælper med at øge en vaccines beskyttende kraft ved at vække kroppens immunrespons, skriver avisen.
Disse hjælpestoffer er særligt værdifulde under pandemier, da de kan øge vaccinernes styrke , så virksomhederne kan producere flere doser for hvert batch.
Ifølge Wall Street Journal har GSK nu aftaler om at levere hjælpestoffet til fire vaccineudviklere, herunder den franske lægemiddelproducent Sanofi.
"Når du står over for en folkesundhedskrise, er der ikke et hold med en blå t-shirt og et andet hold med en orange t-shirt. Meget hurtigt var der kun ét hold," siger Thomas Triomphe, Sanofis administrerende vicedirektør, til avisen.