Watch Medier

Alt om den gennemgribende rokade i Coop

Coops nye topchef, Kræn Østergaard Nielsen, har præsenteret en overordentlig stor rokade og udskiftningsrunde i detailkoncernens øverste ledelse. Få overblikket over alle de mange elementer.

Kræn Østergaard Nielsen har efter tre måneder i stolen som adm. direktør introduceret de første store forandringer | Foto: PR/Coop

I det, der har vist sig at være en markant rokade i Coop, siger dagligvarekoncernen nu farvel til kædedirektørerne i Irma og Fakta. Det er led i en større plan, som den nye Coop-topchef, Kræn Østergaard Nielsen, nu har lagt frem. Der bliver sagt farvel til 70 ledere på hovedkontoret, og 40 nye ansigter skal arbejde længere ude i kæderne.

Coop gennemfører gennemgribende rokade

 

Som allerede konstitueret kædedirektør i Superbrugsen, bliver Jesper Gottschalck blandt de første, der tiltræder sit nye job efter Coop-rokade.

Konstitueret Superbrugsen-direktør bliver forfremmet

 

Beslutningerne skal tættere på butikker og kunder. De skal mærke en forskel på de forskellige Coop-butikker fremover, lyder det fra Coop-topchef Kræn Østergaard Nielsen efter meldingen om kæmpe ledelsesrokade i koncernen.

Coop-chefs nye drømmehold på mission: "Målet er 1000 forskellige butikker"

 

Det blev kun til små seks måneder, før Thomas Nielsen igen vendte tilbage til detailkoncernen Coop. Her skal han i det nye år stå i spidsen for hele to kæder.

Detailveteran hentes tilbage til Coop

 

Her er overblikket: De skal lede Coops kæder

 

PROFIL: Direktionsmedlem Stine Glavid forlader efter efter ni år koncernen, hvor hun i sin tid startede som kategorigruppechef.

Bjergbestigeren forlader toppen i Coop

 

Den forhenværende Dagrofa-topchef vender efter 11 års fravær tilbage til Coop. Lidt mere end to et halvt år efter afskeden med købmandskoncernen i Ringsted bliver han del af Coop-direktionen, hvor han skal sidde til bords med en stribe tidligere kolleger.

Knap tre år efter Dagrofa-afsked er Per Thau tilbage blandt kendte kolleger

 

ANALYSE: Torsdag forlod en gruppe af de ledere, der sammen med Peter Høgsted har tegnet linjerne for Coop-koncernen i de seneste år. Spørgsmålet er, hvad det nu kommer til at betyde for to af kæderne rettet mod hver sin ende af kundespektret.

Hvor efterlader markante skikkelsers afgang Irma og Fakta?

 

PROFIL: Fra barsk enspænder til rummelig prisvinder. HR-direktør Jens Romundstad er færdig i Coop blot to måneder efter, at han fik hæder for sin personaleindsats. Den markante HR-profil med hang til god ledelse og motorcykler har siddet på posten i halvandet år.

Fik HR-pris for rummelighed – nu er han selv ude af Coop

 

Al magt til butikkerne og mantraet om at komme tættere på kunderne er også et vink med en vognstang til resten af detailsektoren. Coop er på vej tilbage i offensiven, lyder det fra branchekendere.

Branchekendere: Stærkt signal til markedet fra Coop

 

Coop Danmark erkender, at den ikke er dygtig nok til at sikre kvindelige ledere. Formanden fastslår, at det skal gøres bedre. Samtidig er han tilfreds med det kursskifte for koncernen, som netop er søsat.

Coop er aktuelt uden kvinder i topledelsen efter rokade

 

Fraværet af kvinder i den nye Coop-rokade møder kritik hos kvindenetværk. "Hvis man i sin ledelse udelukkende omgiver sig med folk, der ligner én selv, så sidder man som oftest fast i de eksisterende strukturer," lyder det fra formand.

Kvindenetværk om Coops rokade: "Mildest talt ikke imponerende"

 

Midt i en af Coops mest omfattende rokader på ledelsesgangen i nyere tid, er kunderne kommet på barrikaderne i Humlebæk.

By i oprør over Coop-rokade: "Det holder den ondehylemig ikke"

Mere fra Watch Medier

MT Højgaard skifter ud på topposten

Henrik Mielke fik halvandet år i stolen hos entreprenørselskabet MT Højgaard, før der igen er udskiftning. Afløser har fortid hos Huscompagniet og NCC.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs