Watch Medier

Maersk-topchefen forventer vækst fra blockchain-sats i 2021

Maersk-topchef Søren Skou forventer vækst fra den blockchain-baserede logistikplatform Tradelens, hvor det kommende år skal bringe "egentlig omsætningsvækst". Det siger han til Børsen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

2021 skal være et vækstår for Maersks blockchain-sats Tradelens - en digital logistikplatform - der efter planen skal blive et økonomisk aktiv for den danske shippinggruppe.

Det siger topchef Søren Skou til Børsen.

"Vi er på vej til at have rigtige betalende kunder. I det kommende år skal vi se egentlig omsætningsvækst i Tradelens, og at det faktisk er et produkt, som kunderne vil have," siger Skou til avisen og slår fast, at satset "er på vej ind i en ny fase, hvor vi virkelig har noget, vi kan sælge."

Mere end 155 parter over hele verden har ifølge Børsen indvilliget i at blive en del af platformen Tradelens, som optimerer og digitaliserer forsyningskæder. Ifølge Søren Skou har Tradelens nu 50 pct. af verdens containerkapacitet.

Tradelens blev lanceret af Maersk og IBM i december 2017, men satset kæmpede i den første tid med at lokke konkurrenterne ombord. Det skyldtes skepsis hos flere af Maersks konkurrenter, der såede tvivl om neutraliteten og åbenheden i den digitale platform.

Derfor har Maersk og IBM undervejs ændret strukturen fra et joint venture til et mere løst partnerskab for at undgå tvivl om Tradelens' uafhængighed.

Havneselskab kobler 31 terminaler på Maersks digitale platform 

Tradelens er langt med at integrere Maersk-rivaler på platformen

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs