Watch Medier

Danske Bank tilbyder lån til køb af elbil til nul procent i rente

Danske Bank lancerer nu et særligt lån med nul pct. i rente til elbiler i en begrænset periode. Det handler om at give en økonomisk gulerod, der kan være med til at accelerere udviklingen på området, siger bankchef.

Foto: Valdemar Ren

For at accelerere udviklingen i forhold til mere klimavenlig transport lancerer Danske Bank særlige lånevilkår for finansiering af elbiler med nul procent i rente og reducerede stiftelsesomkostninger.

Lånet tilbydes i en begrænset periode de kommende seks måneder og er ikke betinget af et eksisterende kundeforhold i banken.

"Ved at træffe bæredygtige valg, når vi køber bil, kan vi selv gøre en stor forskel i forhold til den bæredygtige omstilling. Men vi ved også, at en økonomisk gulerod kan være med til at accelerere udviklingen. Med de favorable lånevilkår reducerer vi omkostningerne, så flere bilkøbere får mulighed for at vælge el frem for diesel og benzin, når de kigger efter ny bil," siger Global Head of Commercial Excellence Claus Harder fra Danske Bank.

Forsikringspartner bakker op

Tiltaget løber frem til 8. juni 2021, og lånet skal være udbetalt senest 31. december. Udover den variable rente på nul procent og de lavere etableringsomkostninger er der også mulighed at tilvælge en forsikring gennem Danske Banks forsikringspartner, Tryg, hvor der de første tre måneder kun betales miljøbidrag og afgift til staten.

"Vi vil gerne bakke op om tiltaget ved at gøre det endnu mere attraktivt at finansiere sin elbil gennem Danske Bank. Vi deler fuldt ud bankens målsætning om at bidrage til den grønne omstilling, og vi ser frem til, at vi sammen kan være med til at øge danskernes incitament til at vælge elbiler og derved støtte mere klimavenlig transport," siger Søren Hjortflod, direktør for salg og partner i Tryg.

Danske Bank har en målsætning om at bidrage til den bæredygtige omstilling af samfundet, hvilket omfatter et mål frem mod 2023 om at hjælpe med at bringe over 100 mia. kr. i spil til bæredygtig finansiering.

Det kan bestå i at hjælpe virksomheder, finansielle institutioner og stater med at udstede grønne obligationer, der gør det muligt at skaffe finansiering til bæredygtige projekter, eller det kan bestå i grønne lån til kunder, der arbejder med klimaforbedrende tiltag, eller i udlån til projekter, der eksempelvis reducerer CO2-udledningen.

Højt dagsordenen

"Miljø, klima og grøn omstilling står højt på dagsordenen hos vores kunder. Og som den største finansielle virksomhed i Danmark har vi nogle helt særlige muligheder for at bidrage med løsninger, der kan bidrage positivt til den bæredygtige omstilling og samtidig gøre det lettere og mere fordelagtigt for vores kunder at træffe mere bæredygtige valg."

"Nu tager vi fat i biler, da vi i stigende grad hører fra vores kunder, at de overvejer en elbil og derfor har behov for finansieringsløsninger, der imødekommer deres behov, og som kan bidrage til en mere klimavenlig transport," siger Claus Harder.

Elbillånet hos Danske Bank har en fast samlet stiftelsesomkostning på 4500 kr.

Bankernes grønne billån kan være billigere – men læs det med småt

Cheføkonom om Nykredits nye billån: "Reklameværdien er størst i dette tiltag"

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs