Watch Medier

Vestas, Topsøe og vindspecialist bygger verdens første grønne ammoniakfabrik

Sammen med Haldor Topsøe og Vestas går projektudvikleren Skovgaard Invest sammen om at bygge et anlæg, der skal omdanne grøn strøm til 5.000 ton grøn ammoniak allerede i 2022. Anlægget ved Lemvig skal være det første af flere i Vestjylland.

Det første anlæg skal bygges i Lemvig Kommune. | Foto: PR

Industrivirksomhederne Haldor Topsøe og Vestas er gået sammen med projektudvikleren Skovgaard Invest om at bygge et grønt ammoniakanlæg nær Ramme i Lemvig Kommune. Anlægget med en forventet produktion på 5.000 ton årligt kan således stå klar allerede i 2022 og dermed blive verdens første af sin slags.

"Dette projekt beviser for hele verden, at vi så snart som i 2022 kan producere et meget rent brændstof baseret på grøn strøm og i industriel skala. Allerede i dag har vi den grønne strøm og de nødvendige teknologier til at begynde omstillingen hen imod fornybare brændstoffer, som reducerer CO2-udledningerne," siger strategi- og innovationschef i Haldor Topsøe, Kim Grøn Knudsen.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs