Watch Medier

Trods oliestop kan Danmarks "måske største gasfelt" være på vej

Selv om der er sat slutdato på dansk olie- og gasproduktion og udbudsrunderne sløjfes, kan Danmarkshistoriens måske største gasfund stadig ende med at blive udviklet. Det bekræfter Birgitta Jacobsen, adm. direktør i det statslige olieselskab Nordsøfonden.

Minirunder i stedet for store udbudsrunder kan betyde, at det enorme Svane-gasfelt kan komme i produktion. | Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Forrige uges olieaftale er langt fra nogen svanesang for den danske olieindustri. For selv om et politisk flertal enedes om at sætte en slutdato på indvindingen i 2050 og droppe udbudsrunder, efterlader aftalen både tid og muligheder for at føje betragtelige fund til den eksisterende produktion.

Det kan ske gennem de såkaldte minirunder, hvor olieselskaber uopfordret kan søge om nye licenser. Trods navnet kan disse minirunder bane vej for enorme projekter. Heriblandt Danmarkshistoriens muligvis største gasfund, Svane-feltet, som uagtet olieaftalen fortsat vil kunne udbygges ifølge statens eget olieselskab, Nordsøfonden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs