Watch Medier

Maersk udpeges som en vinder af ny asiatisk frihandelsaftale

Maersk er sammen med kinesiske Cosco de to containerrederier, der kan komme til at vinde mest på en ny omfattende frihandelsaftale, der blev indgået blandt en række lande i Asien og Stillehavet i november, lyder vurderingen i Alphaliner.

Foto: PR / Maersk

Især to containerrederier står til at høste frugterne af den nye store frihandlesaftale, Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP), som blev indgået sidste måned.

Handelsaftalen, der dækker en volumen, som er større end både EU og amerikanske Nafta, er bakket op af ti Aseab-lande samt Kina, Sydkorea, Japan, Australien og New Zealand og rummer derfor et enormt potentiale. I alt er der tale om 30 pct. af verdenshandlen, der ligger her, påpeger Alphaliner, som har analyseret, hvilke rederier der har de bedste kort på hånden, når det gælder handlen inden for Asien og Stillehavet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Deutsche Bahn har sat Arriva i Danmark til salg

I et nyt regnskab oplyser Arriva Danmark, at den danske forretning skal sælges til en eller flere investorer. Dermed bekræftes forlydender om, at ejeren, den statslige tyske jernbanekæmpe Deutsche Bahn, vil af med de danske aktiviteter.

Stort dansk cateringfirma solgt til tysk aktør

Ejerne af Det Danske Madhus - herunder stifterne og kapitalfonden Polaris - har solgt virksomheden til en familieejet tysk cateringvirksomhed. Det Danske Madhus er specialiseret i færdige måltider til ældre i de danske kommuner.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs