Watch Medier

Maersk udpeges som en vinder af ny asiatisk frihandelsaftale

Maersk er sammen med kinesiske Cosco de to containerrederier, der kan komme til at vinde mest på en ny omfattende frihandelsaftale, der blev indgået blandt en række lande i Asien og Stillehavet i november, lyder vurderingen i Alphaliner.

Foto: PR / Maersk

Især to containerrederier står til at høste frugterne af den nye store frihandlesaftale, Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP), som blev indgået sidste måned.

Handelsaftalen, der dækker en volumen, som er større end både EU og amerikanske Nafta, er bakket op af ti Aseab-lande samt Kina, Sydkorea, Japan, Australien og New Zealand og rummer derfor et enormt potentiale. I alt er der tale om 30 pct. af verdenshandlen, der ligger her, påpeger Alphaliner, som har analyseret, hvilke rederier der har de bedste kort på hånden, når det gælder handlen inden for Asien og Stillehavet.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs