Watch Medier

Facebook lukker tre irske selskaber

Den amerikanske tech-gigant Facebook lukker tre selskaber i Irland, hvor man indtil nu har haft store indtægter, men betalt ganske lidt i selskabsskat for at undgå at betale en høj selskabsskat.

Foto: JOHANNA GERON/REUTERS / X07006

Facebook lukker nu tre irske holdingselskaber efter en skattesag, skriver The Guardian ifølge Berlingske.

Selskaberne er blevet brugt til, at Facebook har kunnet sliippe med meget små betalinger i selskabsskat. Således betalte Facebook blot 101 mio. dollar i skat i Irland i 2018, selvom man havde indrapporteret et overskud på godt 15 mia. dollar.

Hidtil er indtægter fra Facebooks selskaber i andre lande gået til selskaber i Irland, hvor selskabsskatten er meget lav, men nu rykker Facebook det europæiske hovedkontor til USA og lukker de tre holdingselskaber.

Tidligere har de amerikanske myndigheder hevet Facebook i retten for ikke at have betalt ni milliarder i skyldig skat fra den tid, hvor overskuddet blev flyttet til det europæiske hobedkvarter i Irland, skriver Berlingske.

Fra Facebook lyder forklaringen, at det giver bedst mening i forhold til Facebooks nuværende arbejdsform.

Google og Facebook i samarbejde mod potentielle monopol-anklager

Medie: Nyt Facebook-værktøj kan overflødiggøre klik til nyhedshistorier 

Mere fra Watch Medier

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs