Watch Medier

Danske Banks ledelse har mindre erfaring end hos konkurrenterne

Ikke blot har ledelsen i Danske Bank mindre erfaring end i de andre danske storbanker, med en stor andel af udlændinge har den også mindre indsigt i dansk kultur.

Chris Vogelzang har været adm. direktør for Danske Bank i mindre end to år. | Foto: Jens Dresling

Ledelsen i Danske Bank har langt mindre erfaring end direktørerne i konkurrerende storbanker i Danmark.

Det skriver Finans.

I snit har de otte medlemmer af Danske Banks direktion en anciennitet på 2,1 år i deres nuværende stillinger, mens tallet er på 11,2 år for de tre største konkurrenters direktioner.

Særligt i Jyske Bank og Spar Nord har koncerncheferne meget stor erfaring med 25 år i topjobbet for henholdsvis Anders Dam og Lasse Nyby. De har altså hver især mere erfaring i deres job end hele direktionen i Danske Bank tilsammen med 17 års erfaring.

Med i billedet hører også, at ledelsen i Danske Bank er mere international end i de øvrige banker, og derfor kan den have svært ved at forstå den danske kultur.

"Det er jo ikke, fordi Danske Banks nye direktionsmedlemmer mangler bankerfaring. Men erfaringen med at drive bank i Danmark er hos flere begrænset, og det er et minus," vurderer aktieanalytiker i SEB Per Grønborg over for Finans.

Mere fra Watch Medier

Eva Berneke fik "hidsig start" i Eutelsat

Eutelsats ageren over for Rusland blev blåstemplet af de franske myndigheder, men førte alligevel til kritik, fortæller satellitselskabets topchef, Eva Berneke, til Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs