Watch Medier

Ejendomsselskab vil indrette børnehaver i tomme butikscentre

Den offentlige sektor kan være med til at give pressede storcentre nyt liv, siger topchefen i ejendomsselskabet Dades.

Butikscentret Ro's Torv i Roskilde indgår i ejendomsselskabet Dades' portefølje af 11 centre landet over. | Foto: Pelle Rink

Spøgelsestomme butikscentre, der er hårdt presset af e-handel og hvor coronakrisen har givet et sidste skub ud over kanten, kan gå en ny fremtid i møde som samlingspunkt for offentlige institutioner.

Sådan lyder det i Børsen fra ejendomsselskabet Dades, der ejer mursten for 23 mia. kr., heraf de 8 fordelt på 11 butikscentre.

"Kommunale aktiviteter som børnehaver og andre institutioner kan med fordel ligge i shoppingcentre. Det er noget, vi lige har taget hul på," siger Dades-direktør Boris Nørgaard Kjeldsen til Børsen.

Som tidligere beskrevet af EjendomsWatch har de fleste, større ejere af butikscentre været nødt til at nedskrive værdierne af deres ejendomme, så de i højere grad afspejler en ny virkelighed med færre fysiske kunder og flere tomme lejemål.

Dades leverer hidtil bedste driftsresultat – nedskriver butikscentre med en halv milliard

Topchefen er færdig hos kriseramt storcenterejer 

ATP tror fortsat på investering i shoppingcentre trods dyr coronapandemi

Butikscentre må sænke værdien af ejendomme med over 300 mio. kr.

Shoppingcentre slås med corona-smerter: "Der kommer til at lukke nogle butikker" 

Mere fra Watch Medier

DLG klar til exit fra Kina

Geopolitiske forhold og politisk indgriben i markedspriser gør, at DLG er klar til at forlade kinesisk marked. Grovvareselskabet har en foderfabrik i Hunan-provinsen.

Virksomhedsmægler ser få potentielle købere til Irma

Detailhandelskoncerner har de bedste muligheder for at gøre Irma til en rentabel virksomhed, hvis kæden skulle blive sat til salg, vurderer virksomhedsmægler Frederik Aakard. Tidligere Irma-direktør vil snart melde nyt ud. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs