Watch Medier

Lundbeck i alliance med Rigshospitalet om hjerneforskning

Et samarbejde mellem Lundbeck og Rigshospitalets afdeling for hjerne- og nervekirurgi skal undersøge, hvordan molekyler trænger ind i hjernen. Håbet er at nå frem til bedre behandling af hjernesygdomme som Parkinsons og Alzheimers.

Foto: Jens Dresling

At få medicin til effektivt at krydse blod-hjerne-barrieren er en af de store udfordringer, når det kommer til behandlinger af hjernesygdomme. Og det er en, som Lundbeck gentagne gange har forsøgt at løse i udviklingen af selskabets medicin.

Lundbecks nyeste forsøg på at på at opnå en bedre forståelse af problemet har ført selskabet til Rigshospitalets afdeling for hjerne- og nervekirurgi. I et nyt forskningsprojekt skal Lundbeck og Rigshospitalet lave et studie af, hvilke stoffer, der kommer ind i hjerne, og hvordan de fordeler sig.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs