Der Nordschleswiger lukker daglig printavis

Det tyske mindretals avis i Danmark, Der Nordschleswiger, gennemfører nu en tidligere beslutning om at overgå til digital udgivelse. I en overgangsperiode vil en printavis dog blive runddelt hver 14. dag. 
Der Nordschleswigers chefredaktør, Gwyn Nissen | Foto: Der Nordschleswiger
Der Nordschleswigers chefredaktør, Gwyn Nissen | Foto: Der Nordschleswiger

Fra 3. februar er det slut med den daglige printudgave af grænseavisen Der Nordschleswiger. Det oplyser avisen i en pressemeddelelse.

I stedet overgår den tysksprogede avis til helt at udkomme digitalt - dog vil avisen udgive en printavis hver 14. dag i en overgangsperiode. Den trykte avis vil blive uddelt til eksisterende avisabonnenter, som ikke er hoppet med på den digitale vogn, hver anden onsdag i et oplag på 3000. Udgaven vil ikke rumme selvstændigt indhold, men alene nyheder, der er udgivet digitalt.

Der Nordschleswiger begyndte som ugentlig udgivelse i 1946 og blev til dagblad i 1951.

I forbindelse med ændringen bliver trykningen flyttet fra et trykkeri i Kiel til trykkeriet hos hos Flensborg Avis' trykkeri i Flensborg.

"Vi er meget glade for det nye samarbejde, som viser, at vi også kan lave forretning sammen mindretallene imellem," siger Der Nordschleswigers chefredaktør, Gwyn Nissen, i meddelelsen.

Beslutningen om at lukke den daglige printavis blev truffet i 2018.

Avisens samarbejde med Jydskevestkysten og Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag, hvor medierne udveksler artikler og fotos, berøres ikke af ændringen.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også