Watch Medier

Facebook pønser på ny udvidelse af datacenter i Odense

Den amerkanske tech-gigant Facebooks datacenter i Odense bliver dobbelt så stort, hvis planer om ny udvidelse bliver gennemført.

Datacentret ved Odense. | Foto: PR

Facebook sonderer mulighederne for igen at udvide tech-gigantens datacenter i Odense, skriver TV 2 Fyn.

Af dagsordenen til et kommende møde i by- og kulturudvalget i Odense kommune fremgår det, at Facebook undersøger mulighederne for at fordoble størrelsen på sit datacenter til cirka 200.000 kvadratmeter i bygningsareal.

Beslutningen er dog ikke endeligt truffet, oplyser Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster.

Planerne kræver en ny lokalplan - blandt andet fordi byggeriet skal være højere, end det tillades i den nuværende plan - og så kræver det, at to mindre fredede skovarealer fældes, hvilket ikke er noget problem ifølge by- og kulturrådsformand i Odense Christoffer Lilleholt (V).

"Men de (Facebook, red.) har til gengæld lovet at plante dobbelt så meget skov et andet sted, og det gør mig bare glad," siger rådmanden, der i samme åndedrag understreger, at han endnu ikke kan sige noget om, hvor Facebook vil plante erstatningsskov," siger han til TV 2 Fyn. 

Facebook tog hul på sin seneste udvidelse af datacenteret i Odense i oktober, hvor byggeriet af en tredje serverbygning gik i gang.

Facebook udvider datacenter i Odense

Facebook lover nul CO2-udledning fra sit danske datacenter i år 

Mere fra Watch Medier

Gasprisen taber lidt højde

Tirsdagens kraftigt forhøjede gaspriser faldt ud på onsdagen lidt tilbage, men nervøsitetetn i markedet er fortsat til stede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs