Watch Medier

Facebook pønser på ny udvidelse af datacenter i Odense

Den amerkanske tech-gigant Facebooks datacenter i Odense bliver dobbelt så stort, hvis planer om ny udvidelse bliver gennemført.

Datacentret ved Odense. | Foto: PR

Facebook sonderer mulighederne for igen at udvide tech-gigantens datacenter i Odense, skriver TV 2 Fyn.

Af dagsordenen til et kommende møde i by- og kulturudvalget i Odense kommune fremgår det, at Facebook undersøger mulighederne for at fordoble størrelsen på sit datacenter til cirka 200.000 kvadratmeter i bygningsareal.

Beslutningen er dog ikke endeligt truffet, oplyser Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster.

Planerne kræver en ny lokalplan - blandt andet fordi byggeriet skal være højere, end det tillades i den nuværende plan - og så kræver det, at to mindre fredede skovarealer fældes, hvilket ikke er noget problem ifølge by- og kulturrådsformand i Odense Christoffer Lilleholt (V).

"Men de (Facebook, red.) har til gengæld lovet at plante dobbelt så meget skov et andet sted, og det gør mig bare glad," siger rådmanden, der i samme åndedrag understreger, at han endnu ikke kan sige noget om, hvor Facebook vil plante erstatningsskov," siger han til TV 2 Fyn. 

Facebook tog hul på sin seneste udvidelse af datacenteret i Odense i oktober, hvor byggeriet af en tredje serverbygning gik i gang.

Facebook udvider datacenter i Odense

Facebook lover nul CO2-udledning fra sit danske datacenter i år 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs