Watch Medier

Midt i usikkerheden går virksomheder på opkøbsjagt

Landets store virksomheder er gået ind i en opkøbsfase for at positionere sig bedst muligt til tiden efter coronakrisen, skriver Børsen og nævner som eksempler Vestas og A.P. Møller-Mærsk.

Vindmøller set fra det gamle Mærsk-værft på Lindø. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Selv om Danmarks største virksomheder fortsat klamrer sig til kreditlinjer, som de tegnede i foråret af defensive årsager, er de gået ind i en offensiv opkøbsfase.

Sådan lyder det fra flere storbanker, ifølge Børsen.

Danmarks førende virksomheder har manøvreret sig ganske fornuftigt igennem coronakrisens første fase. Det gode økonomiske fodfæste gør, at de nu går i offensiven med investeringer og opkøb.

"Virksomhederne beholder stadigvæk kreditlinjerne som en ekstra sikring, men deres stærke økonomi gør, at de har musklerne til at gå i offensiven. Derfor ser vi lige nu, at mange virksomheder kigger aktivt på mulighederne for at gå ud og lave et opkøb," siger Peder Bach, der er chef for Corporates & Institutions i Nordea, til Børsen.

Opkøbslysten reflekterer et behov blandt virksomhederne for at positionere sig bedst muligt til tiden efter krisen.

"Man begynder at kunne se lyset for enden af tunellen, og man begynder derfor at planlægge efter en mere normaliseret verden," siger Bo Wetterstein fra Danske Bank til Børsen.

Et par af de mest prominente selskaber, som er gået i offensiven, er Vestas og A.P. Møller-Mærsk. Vindmølleproducenten investerede kort før jul i Copenhagen Infrastructure Partners, mens Mærsk det seneste år har fokuseret på at nedbringe gæld og øge pengestrømme for at frigøre midler til opkøb.

Det er imidlertid ikke kun i Danmark, at virksomhedshandlerne har taget fart. Globalt set blev der annonceret handler til en samlet værdi af 1200 mia. dollar i de sidste tre måneder af 2020. Det er det højeste niveau siden andet kvartal af 2007.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs