Watch Medier

Foreløbige forsøgsdata viser god beskyttelse mod covid-19 i ny medicin fra Eli Lilly

Et studie på plejehjem viser, at antistoffet bamlanivimab fra medicinalselskabet Eli Lilly beskytter mod at udvikle symptomer på covid-19.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly er kommet med positive foreløbige data fra et fase 3-studie med antistoffet bamlanivimab mod covid-19. Et studie på plejehjem viser, at antistoffet beskytter mod at udvikle symptomer på covid-19.

Midlet er i forvejen godkendt i USA som behandling af covid-19-patienter med milde til moderate symptomer.

Studiet, der er blevet foretaget både i plejehjemspersonale og beboere viser, at antallet af symptomatiske covid-19-tilfælde blev reduceret med 57 pct. I beboerne beskyttede midlet i 80 pct. af tilfældene.

Lilly ser forebyggende brug af midlet som et muligt supplement til vaccinerne.

"Dette skal på ingen måde ses som en konkurrent til vaccinerne. Det kan finde anvendelse, når det er for sent, og der er et udbrud, og folk er udsatte, og der ikke er tid til, at en vaccine kan nå at virke," siger Daniel Skovronsky, Eli Lillys, forskningsdirektør ifølge tidsskriftet Stat.

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs