Watch Medier

Gamestop-aktien fik værste uge nogensinde

Gamestop-aktien faldit i sidste uge tilbage efter forudgående voldsomme kursstigninger.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Et hul på 18 mia. dollar. Det er resultatet af sidste uges handel med aktien i Gamestop, hvor det samlet set blev til et fald på 80 pct. til 63,77 dollar.

Dermed blev det ifølge Bloomberg News til den værste uge nogensinde på børsen for aktien i Gamestop, som ellers ugen før toppede lige omkring 483 dollar efter en vildt kursridt fra 18,84 dollar ved årsskiftet.

Gennem januar, men særligt frem til midten af sidste uge, steg en række kriseramte, mindre amerikanske selskaber, da private investorer koordinerede deres positive interesse for aktierne via sociale medier som Reddit og Twitter.

Da aktierne var meget shortet af professionelle investorer, udløste det en short squeeze, fordi hedgefondene var tvunget til at købe aktier i selskaberne for at afdække yderligere tab eller for at lukke deres positioner ned, hvilket sendte kurserne yderligere op.

De professionelle investorer var dog nødsaget til at sælge ud af andre aktier for at finde pengene, og det skabte nervøsitet og kursfald i det brede aktiemarked.

Uroen aftog, da flere handelsplatforme begrænsede de private investorers handel med de pågældende aktier.

En af de mest anvendte platforme Robinhood lempede allerede lidt på begrænsningerne forrige fredag, hvilket gav et kursløft den dag på 68 pct. Siden drattede aktien dog igen i løbet af sidste uge, men netop i fredags fredag steg den med 19,2 pct., da Robinhood fjernede de sidste restriktioner.

Gamestop havde ved ugens slutning en markedsværdi på 4,4 mia. dollar.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs