Watch Medier

EMA indleder løbende vurdering af Curevacs coronavaccine

Det europæiske lægemiddelagentur har sat gang i vurderingen af data for Curevacs vaccine mod covid-19. Det skal sikre, at ansøgningen kan blive behandlet så hurtigt som muligt.

Foto: Kenzo Tribouillard/AFP / AFP

Curevacs vaccine mod covid-19 er kommet et skridt tættere på en godkendelse i EU.

Det europæiske lægemiddelagentur, EMA, har nemlig indledt en såkaldt løbende vurdering af vaccinen.

Det betyder, at agenturet allerede nu begynder med at kigge på de data, der foreligger for vaccinen. Det skal altså gerne skære væsentligt ned på behandlingstiden, når den endelige ansøgning ruller ind fra Curevac, fordi flere dokumenter allerede er blevet gennemgået.

Vaccinen er en af dem, som Danmark igennem EU har tegnet kontrakt på. Så ender Curevacs vaccine med at blive godkendt, kan også Danmark tage vaccinen i anvendelse ligesom vaccinerne fra Pfizer/Biontech, Moderna og Astrazeneca.

Curevac har deruover for nylig etableret et samarbejde med Glaxosmithkline, som skal føre til en såkaldt multivalent vaccine. Den skal målrettet adressere flere forskellige varianter af covid-19. Virksomhederne regner med at have den godkendt i 2022.

I forbindelse med den aftale er det også blevet aftalt, at Glaxosmithkline i 2021 skal producere 100 mio. doser af den Curevac-vaccine, som EMA er begyndt at kigge på.

Curevac får også hjælp fra Bayer til at producere samme vaccine.

Bayer vil producere Curevacs corona-vaccine næste år

Danmark tilslutter sig femte EU-aftale om coronavaccine 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs