Watch Medier

Partner i kapitalfond rejser skarp kritik af børsdebutants prissætning

Tech-selskabet Valuer, som står over for en børsnotering på minibørsen First North, får igen kritik for en "skyhøj prissætning".

Medstifter og adm. direktør i Valuer Dennis Poulsen. | Foto: Valuer/PR

Værdisætningen af tech-selskabet Valuer er "astronomisk høj", og det har fået flere i venturebranchen til at rejse bekymring om selskabet, der om en uge står over for sin første handelsdag på vækstbørsen First North, skriver Børsen.

Ifølge avisen vil flere kilder ikke stå frem med navn, men ledende partner i kapitalfonden Byfounders, Tommy Andersen, tager dog bladet fra munden og rejser i skarpe vendinger kritik af selskabets værdiansættelse på 300 mio. kr., som han ikke mener, står på mål med den negative vækst i omsætning, som selskabet har vist.

"Selskabet har faldende omsætning, og dermed negativ vækst, og omsatte kun for 4,8 mio. kr. i seneste regnskabsår og 800.000 kr. i seneste halvår. Dét retfærdiggør på ingen måde en skyhøj værdiansættelse på 300 mio. kr.," siger han.

Tommy Andersen kritiserer blandt andet Valuers finansielle rådgiver, Grant Thornton for, at værdiansættelsen af selskabet hviler på en sammenligning med amerikanske børsnoterede selskaber i samme branche, som omsætter og tjener for langt mere end det danske startup-selskab.

Partner i Gran Thornton Jesper Skaarup Vestergaard erklærer sig uenig i kritikken og mener, at investorerne har udsigt til "en god rejse".

Kritikken fra venturebranchen kommer efter, at investor Jens Løgstrup i sidste uge rejste en lignende kritik i Børsen.

Valuer har valgt at forkorte sin tegningsperiode med tre dage, efter at selskabet er blevet overtegnet. Med børsnoteringen er målet at rejse 100 mio. kr. til at udvikle den ai-baserede platform, som selskabet står bag.

Investor rejser tvivl om Valuers prissætning

Innovativ platform vil børsnoteres og tredoble omsætningen i 2021 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs