Watch Medier

Jaguar går 100 procent elektrisk som Storbritanniens svar på Tesla

Den britiske bilproducent Jaguar, der ejes af det indiske industrikonglomerat Tata, vil satse på komplet elektrificering af hele modeludbuddet.

Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS / X01425

Som modspil til den amerikanske elbilproducent Tesla vil britiske Jaguar nu satse alt på elbiler med en målsætning om at blive en komplet elbilproducent inden for de næste fire år.

Den store omvæltning for Jaguar bliver taget godt imod i Storbritannien og anses af brancheforeningen SSMT som inspirationskilde for stategiomlægning hos hele landets bilindustri.

Det skriver The Times.

Den revolutionære tid for Jaguar foregår under ledelse af Thierry Bolloré, den tidligere Renault-chef, som blev udnævnt til administrerende direktør i 2020.

"Det bliver en komplet renæssance for Jaguar," siger han til The Times.

Han understreger, at udviklingen mod elektriske køretøjer samtidig vil medføre en ompositionering af virksomheden som et luksusmærke, der i fremtiden vil konkurrere med Rolls-Royce og Bentley snarere end med BMW.

Ifølge avisen vil det drastiske tiltag indebære skrotning af det nuværende Jaguar-sortiment samt lukning af Castle Bromwich-fabrikken.

Strategiskiftet for Jaguar er med til at bane vejen for elektrificering af samfundet. Brancheforeningen SSMT mener, at Jaguars satsning burde skubbe det britiske regering til at støtte idéen om, at bilindustriens strategi i fremtiden skal bygges op omkring elbilproduktion, skriver The Times.

Velkendte mærker som Range Rover og Land Rover skal også nydesignes. Ifølge avisen kan potentielle købere forvente at se en 100 pct. elektrisk Land Rover på markedet i 2024.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs