Watch Medier

Danica og DSB aftaler 25.000 kvm nybyggeri i Postbyen: "Det er den sidste brik, der er faldet på plads"

Danica Pension har indgået en aftale til et trecifret millionbeløb med DSB Ejendomsudvikling. Den indebærer opførelse af yderligere 25.000 kvm blandet byggeri ved pensionsselskabets byudviklingsprojekt Postbyen i København.

Visualisering af promenaden i den kommende bydel Postbyen i København. | Foto: PR-visualisering

Et joint venture mellem Danica Pension og DSB føjer nu endnu flere kvadratmeter til det kommende kvarter Postbyen mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge i København.

Pensionsselskabet har således for et trecifret millionbeløb købt sig ind på adressen Carsten Niebuhrs Gade 10, skriver parterne i en pressemeddelelse, der ikke kommer prisen nærmere.

Byggeriet, der kommer til at løbe op i omkring 25.000 kvm fordelt på almene boliger, studieboliger, lejeboliger og erhverv, bliver påbegyndt i 2024, og det forventes, at arbejdet vil tage tre år. Det er hensigten, at udviklingen af området ender som "et milliardprojekt."

Ifølge Robert Nellemann, ejendomsudviklingsdirektør hos Danica Pension, der er bygherre på Postbyen, betyder aftalen, at pensionsselskabet sammen med DSB "kan gøre Postbyen komplet."

"Det er den sidste brik, der er faldet på plads, og vi er overbeviste om, at den nye, grønne og centrale bydel kommer til at være et stort aktiv for både København og pensionsopsparerne," siger Robert Nellemann i meddelelsen.

Foto: PR-visualisering
Foto: PR-visualisering

Fra DSB's side er aftalen en del af strategien om at lade kommerciel ejendomsudvikling udgøre en del af togdriftens finansieringsgrundlag.

"DSB har i mange år været aktiv i udviklingen af det tidligere godsbaneareal på Kalvebod Brygge, og ser frem til at være med til at gøre området helt færdigt. Og så endda som langsigtede medejere af det færdige byggeri," lyder det fra Søren Beck-Heede, adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling.

Nordanö og Gorrissen Federspiel har rådgivet Danica Pension i forbindelse med handlen, mens Catella Corporate Finance, Horten Advokatpartnerselskab, PWC og EY har været rådgivere for DSB Ejendomsudvikling.

Byggeriet af Postbyen har tidligere været omdrejningspunkt for furore, da Danica Pension i 2019 valgte at skifte arkitekt på projektet fra Lundgaard & Tranberg til Arkitema, som bl.a. betød, at det førstnævnte arkitektfirma var nødt at fyre medarbejdere.

Jysk entreprenør bygger videre på prestigeprojekt med 29 etagers boligtårn

Danica-chef har hænderne fulde: "Vi kommer nok ikke igen til at have fire så store projekter"

Britisk hotelgruppe skal opføre 236 hotellejligheder i Postbyen

Danica sætter nyt navn og størrelse på centralt bykvarter i København 

Mere fra Watch Medier

Vækstfondsdirektører stopper inden fusion

Vækstfondens adm. direktør, Rolf Kjærgaard, fratræder, og han får følgeskab af investeringsdirektør Mikkel Hesselgren, der også har meldt sin afgang. I forvejen har Vækstfondens formand forladt sin post i august. Alle afgangene sker, inden fonden til nytår bliver en del af den nye statslige kæmpefond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglen på arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under den kommende valgkamp, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs