Watch Medier

Banker ser optimisme i erhvervslivet

En række banker forudser, at erhvervslivet snart får det bedre.

Bjørn Bøje Jensen, erhvervskundechef i Nordea Danmark | Foto: Nordea/PR

Flere store banker tror på, at erhvervslivet snart går bedre tider i møde. Bankernes erhvervskunder kan allerede mærke det på mængden af ordrer til senere på året.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

"Konferencecentre begynder at melde om bookinger til efteråret, men for danske events. Hoteller til indenlandske turister får også flere bestillinger," siger Bjørn Bøje Jensen, der er erhvervskundechef i Nordea Danmark, til Jyllands-Posten Erhverv.

Nordea peger på, at hoteller, konferencecentre, restaurationsbranchen, rejsebranchen og flyindustrien er hårdt ramte.

"Men de øvrige industrier, tror vi, begynder at komme i gang efter den 5. april, fordi vaccinerne begynder at blive udbredt," siger Bjørn Bøje Jensen.

Handelsbanken stemmer i. Jes Asmussen, der er cheføkonom i Handelsbanken, peger blandt andet på nye tal om den generelle erhvervstillid, der blev offentliggjort torsdag.

"Det er opløftende at læse Danmarks Statistiks nye tal for erhvervstilliden. Godt nok dykker den lidt fra 94,1 til 92,4, men det er markant over niveauet sidste forår, hvor den bundede i rekordlave 54,9. Det virker, som om erhvervslivet er nået frem til den konklusion, at vi kan lære at leve med coronaen," siger Jes Asmussen til Jyllands-Posten Erhverv.

Han fortæller, at han også ser, at befolkningen igen er begyndt at booke restaurationsbesøg, kro- og weekendophold og ferier i sommerhuse.

Renterne stiger. 1,5-procentlånet er tilbage 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs