Watch Medier

Trustpilot-stifter om børsnotering i London: "En milepæl i vores udvikling"

Danske Truspilot, der har skabt en portal for online anmeldelser, vil børsnoteres i London. Her skal der rejses godt 300 mio. kr. ved salg af nye aktier, ligesom de eksisterende aktionærer vil sælge nogle af deres aktier.

Trustpilot ledes af stifteren, Peter Mühlmann. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Den danske virksomhed Trustpilot vil børsnoteres i London.

Det viser dokumenter offentliggjort på London Stock Exchanges hjemmeside.

Trustpilot vil forsøge at hente lidt over 300 millioner kroner i forbindelse med børsnoteringen.

Virksomheden vil både sætte nye aktier til salg, ligesom eksisterende aktionærer også vil kunne sælge aktier.

Trustpilot er en hjemmeside, hvor forbrugerne kan bedømme en virksomhed - for eksempel på produkter eller service.

Den blev stiftet i 2007 og er gratis for forbrugerne.

Til gengæld tjener Trustpilot blandt andet penge ved, at virksomheder via et abonnement må vise kundernes anmeldelser på deres hjemmeside eller bede om at få indblik i den data, Trustpilot har liggende om virksomheden.

Administrerende direktør og stifter Peter Holten Mühlmann siger i en kommentar, at børsnoteringen skal skabe mulighed for at få Trustpilot ud i flere dele af verden.

"Dagen i dag er en milepæl i vores udvikling. Vi vurderer, at en børsnotering af virksomheden vil give os mulighed for at fortsætte de seneste års momentum og give os en platform, som vi kan bruge til at levere nye produkter til flere lande," siger han om børsnoteringen.

Trustpilot er vokset markant de seneste år og havde i 2020 en omsætning på 626 millioner kroner. Trustpilot har omkring 20.000 kunder.

Udgifterne har dog været højere end indtægterne, og selskabet har kørt med underskud. Sidste år tabte selskabet omkring 75 millioner kroner.

Trustpilot har i underkanten af 700 ansatte og har hovedkontor i København.

Læs mere her:

Trustpilot-topchef: Derfor vil vi på børsen 

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs