Watch Medier

Københavns Kommune foreslår permanent midnatslukning af nattelivet

Barer, restauranter, cafeer og spillesteder kan se frem til indskrænkede åbningstider, hvis nyt udspil fra Københavns Kommune bliver til virkelighed. Forslaget møder bred kritik.

Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix

Københavns Kommune vil i nyt udspil begrænse antallet af nye alkoholbevillinger om natten til byens udskænkningssteder og restaurationer, så der alle ugens dage skal stoppes for servering til midnat.

Ifølge Berlingske skal Nattelivsplanen fra kommunen, hvor begrænsningerne i første omgang kun gælder for nye ansøgere og ved overdragelse af beværtninger, behandles torsdag i Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns kommune.

Forslaget møder kritik fra brancheorganisationer som Horesta og Danske Restauranter og Cafeer (DRC) og fra barkoncernen Rekom.

"Ærligt talt synes vi, det er en vanvittig plan, og det et katastrofalt, at den kommer på det her tidspunkt. Vi har prøvet at samle tankerne omkring det, men vi er virkelig rystede over, at politikerne på rådhuset har brugt deres tid på det her. Det virker helt malplaceret at komme med planen nu, og det rammer ikke udelukkende diskotekerne, det rammer i høj grad også helt almindelige barer, restauranter og cafeer, som har bevillinger til efter klokken 24," lyder det fra Freja Brandhøj, politisk chef i DRC.

Nattelivskoncern har hentet over 100 millioner i kompensation Alkoholafgifter og spareknive skal skaffe 270 millioner til finanslov Københavnsk politiker vil lukke nattelivet ned klokken 2 

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs