Watch Medier

Københavns Kommune foreslår permanent midnatslukning af nattelivet

Barer, restauranter, cafeer og spillesteder kan se frem til indskrænkede åbningstider, hvis nyt udspil fra Københavns Kommune bliver til virkelighed. Forslaget møder bred kritik.

Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix

Københavns Kommune vil i nyt udspil begrænse antallet af nye alkoholbevillinger om natten til byens udskænkningssteder og restaurationer, så der alle ugens dage skal stoppes for servering til midnat.

Ifølge Berlingske skal Nattelivsplanen fra kommunen, hvor begrænsningerne i første omgang kun gælder for nye ansøgere og ved overdragelse af beværtninger, behandles torsdag i Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns kommune.

Forslaget møder kritik fra brancheorganisationer som Horesta og Danske Restauranter og Cafeer (DRC) og fra barkoncernen Rekom.

"Ærligt talt synes vi, det er en vanvittig plan, og det et katastrofalt, at den kommer på det her tidspunkt. Vi har prøvet at samle tankerne omkring det, men vi er virkelig rystede over, at politikerne på rådhuset har brugt deres tid på det her. Det virker helt malplaceret at komme med planen nu, og det rammer ikke udelukkende diskotekerne, det rammer i høj grad også helt almindelige barer, restauranter og cafeer, som har bevillinger til efter klokken 24," lyder det fra Freja Brandhøj, politisk chef i DRC.

Nattelivskoncern har hentet over 100 millioner i kompensation Alkoholafgifter og spareknive skal skaffe 270 millioner til finanslov Københavnsk politiker vil lukke nattelivet ned klokken 2 

Mere fra Watch Medier

Medie: Conscia er sat til salg

Kapitalfonden Nordic Capital har hyret flere banker til at hjælpe med et salg af it-virksomheden Conscia, som leverer digitale infrastrukturløsninger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs