Watch Medier

Medier: Dansk brintkomet på vej mod milliardnotering

Danske Green Hydrogen Systems arbejder sammen med tre investeringsbanker på at forberede en børsnotering af selskabet, skriver flere medier. Børsnoteringen kan blive den største siden Netcompanys i 2018.

Brintvirksomheden Green Hydrogen systems er på vej mod børsnotering. | Foto: Green Hydrogen Systems/PR

Den danske brintkomet Green Hydrogen Systems står over for en snarlig børsnotering, der kan vise sig at blive den største i Danmark, siden Netcompany gik på børsen i 2018.

Det skriver Finans, og ifølge Børsens kilder kommer det til at ske inden sommerfeiren.

Flere kilder fortæller til Finans, at Green Hydrogen Systems har hyret tre investeringsbanker, som skal hjælpe virksomheden med at forberede børsnoteringen. Det drejer sig om de nordiske investeringsbanker Carnegie og ABG Sundal, samt amerikanske JP Morgen. Derudover forlyder det, at virksomheden allerede har haft de første møder med udvalgte institutionelle investorer.

Finans' kilder anslår, at Green Hydrogen Systems' værdi kan lande på mere end 5 mia. kr. i forbindelse med børsnoteringen trods virksomhedens begrænsede størrelse og aktivitet.

Rygterne har længe svirret om virksomhedens forestående børsnotering, de var så vidt også fremme i forbindelse med, at flere investorer skød over 200 mio. kr. i virksomheden i december.

"Vores ambitiøse planer kræver finansiering, og i forbindelse med at A.P. Møller Holding og eksisterende aktionærer i december investerede 28 mio. euro i vores virksomhed, sagde vi, at en børsnotering meget vel kunne være en mulighed som led i en langsigtet finansieringsplan. Det er fortsat tilfældet, men der er ikke besluttet noget endnu," lyder det i et skriftligt svar fra bestyrelsesformand i Green Hydrogen Systems, Thyge Boserup, til Finans.

Foruden A.P. Møller Holding var virksomhedens hovedaktionær, venturefonden Nordic Alpha Partners, og energivirksomheden Norlys med til at skyde penge i selskabet.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs