Watch Medier

Danske Biografer: Ønske om samtidig streamingpremiere er ikke groet i vores have

Efter måneder med lukkede biografsale og streamingtjenesters tiltagende popularitet gør Netflix sig forhåbning om, at markedet nærmer sig et punkt, hvor dagene for biografernes eksklusive premieredage er talte. Det falder ikke i god jord hos de danske biografer.

"Biograferne har ikke et ønske om, at det kommer til at gå, som Netflix ønsker," lyder det fra direktør i Danske Biografer, Lars Werge. | Foto: Danske Biografer

Diskussionen har været oppe før, og på en virtuel mediekonference sparkede Greg Peters, COO og produktchef hos Netflix, den i gang igen, da han sagde, at han ser det som uundgåeligt, at filmbranchen ender der, hvor film ikke længere får eksklusiv premiere i biografen og lader streamingtjenester vente i halve og hele år på at måtte vise dem. Det skriver dr.dk.

Udmeldingen kom, efter biografer verden over har stået tomme i store dele af 2020 og i år på grund af coronapandemien, hvor streamingtjenester samtidig har oplevet markant fremgang.

"Biograferne har ikke et ønske om, at det kommer til at gå, som Netflix ønsker, og jeg tror heller ikke, at det er i producenternes interesse," siger Lars Werge, direktør for Danske Biografer, til dr.dk med henvisning til, at indtjeningen per film set via streamingtjenester er lavere, end når den sælger billetter i biografen.

Netflix' kommentar kommer, efter at flere filmselskaber såsom Warner Bros. har meddelt, at dets film fremover vil blive gjort tilgængelige på selskabets streamingtjeneste HBO Max, samtidig med at filmen får premiere i biografen. Indtil videre gælder det dog kun på det amerikanske marked.

Nedlukninger og restriktioner i løbet af 2020 betød, at salget af billetter i de danske biografer faldt med 46 pct. i forhold til året før.

HBO streamer biograffilm fra Warner fra premieredag i 2021

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs