Watch Medier

Nye aktier sikrer Bavarian milliardbeløb til coronavaccine

Det børsnoterede medicinalselskab Bavarian Nordic har netop solgt nye aktier med et provenue godt 1,1 mia. kr. Pengene skal blandt andet gå til finansieringen af selskabets coronavaccine og gøre det lettere at lave nye opkøb.

Bavarian har udstedt nye aktier. | Foto: Bavarian Nordic / PR

Bavarian Nordic har solgt nye aktier for godt 1,1 mia. kr. til kurs 223, hvilket blandt andet skal være med til at finansiere den fortsatte udvikling af den covid-19-vaccine, som selskabet har indlicenseret fra Adaptvac.

Aktiesalget er dermed sket med en rabat på 5,3 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag på 235,60 kr.

Udbuddet af de nye aktier blev annoncerede kort efter børslukketid tirsdag og omfattede salg af op til 5.830.031 nye aktier, og kort efter midnat natten til onsdag kunne selskabet så fortælle, at det med succes havde gennemført en rettet emission og privatplacering af 5.150.000 nye aktier.

Med en kurs på 223 kr. har aktiesalget givet et bruttoprovenu på 1148,45 mio. kr.

Specifikt har Bavarian oplyst, at provenuet påtænkes anvendt til:

"Finansiering af en klinisk fase 2-undersøgelse og forøgelse af produktionskapacitet for at imødekomme den potentielle fremtidige kliniske udvikling frem til udstedelsen af en licens af Bavarian Nordics covid-19 vaccinekandidat ABNCoV2, der er indlicenseret fra AdaptVac."

Det første kliniske studie med vaccinen skal efter planen gå i gang på fredag.

- Indledningsvis vil kun en mindre del af det samlede provenu blive brugt til finansiering af fase II ABNCoV2-undersøgelsen.

- Fortsat styrkelse af selskabets produktionskapacitet for at øge smidighed og fleksibilitet i forhold til potentielle muligheder, hvor Bavarian Nordic kan producere vacciner på vegne af tredjeparter for eksempel COVID-19 vacciner.

- Sikring af den strategiske fleksibilitet, der er nødvendig for at forfølge en aktiv opkøbsstrategi, der gør det muligt for virksomheden at reagere hurtigt på nye muligheder, som selskabet mener kan opstå i markedet.

- En styrkelse af selskabets kapitalgrundlag og kontante beredskab (generelle virksomhedsformål).

De nye aktier udgør ca. 8,81 pct. af Bavarian Nordics aktiekapital før kapitalforhøjelsen.

Bavarian vil rejse mere end 1 mia kr - skal blandt andet gå til coronavaccine

Bavarian løfter sløret for forventningerne til 2021

Sydbank-analytiker om Bavarian-emission: Viser stærk tro på eget corona-produkt 

Mere fra Watch Medier

MT Højgaard skifter ud på topposten

Henrik Mielke fik halvandet år i stolen hos entreprenørselskabet MT Højgaard, før der igen er udskiftning. Afløser har fortid hos Huscompagniet og NCC.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs