Novo Nordisk-formand ser sikkert vækstløft i mange år

Novo Nordisks bestyrelsesformand, Helge Lund, ser ikke behov for store, risikofyldte opkøb på kort sigt, da medicinalselskabet har "en meget stærk pipeline", hvor stoffet Semaglutid kan skabe vækst i mange år. Det skriver Dagbladet Børsen.
Novo Nordisks formand, Helge Lund, ser ikke behov for store opkøb på den korte bane. | Foto: Jacques Brinon/AP/Ritzau Scanpix
Novo Nordisks formand, Helge Lund, ser ikke behov for store opkøb på den korte bane. | Foto: Jacques Brinon/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Formand for bestyrelsen i Novo Nordisk, Helge Lund, ser store vækstmuligheder i stoffet Semaglutid.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Der er en betydelig optimisme for, at vi nu er på rette kurs. Vi ikke har behov for, på kort sigt, at foretage store, risikofyldte opkøb. Vi har en meget stærk pipeline. Vi har Semaglutid, som kan skabe vækst i mange år, hvis vi gør det rigtigt," siger norske Helge Lund til Børsen.

Analytikerne regner med, at produkter, som er baseret på Semaglutid, i 2027 vil kunne nå et samlet salg på 105 mia. kr., og koncernens totale omsætning ses på den baggrund nå 200 mia. kr. mod 127 mia. kr. i 2020.

Formanden mener da også, at Novo Nordisk har gode kort på hånden på den korte og mellemlange bane, mens han og bestyrelsen arbejder på at skabe vækst på helt op til 20 års sigt.

"Vi er ved at etablere en platform, der er møntet på det," siger han.

Novo Nordisk liner op til Alzheimers-studier i maj

Fruergaard om arven efter sig selv: Det jeg bruger det meste af min tid på 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også