Watch Medier

Robert Uggla bliver storaktionær i nystiftet Mærsk-selskab

Adm. direktør i A.P. Møller Holding, Robert Uggla, ejer en andel på 15-20 procent af et nystiftet selskab under Mærsk-familiens holdingselskab.

Robert Uggla har nu egne aktieposter i flere APM-selskaber. | Foto: Gregers Tycho

Robert Uggla blev i januar en større selvstændig medejer af rederiet Maersk Tankers. Nu har han igen fået en større ejerandel i et Mærsk-selskab, skriver Finans.

Robert Uggla er gennem sit selskab Agata blevet medejer i det nystiftede selskab APMH Invest XI og sidder nu med en aktiepost på 15-19,99 pct., fremgår det af cvr-registeret ifølge mediet.

Resten af selskabet ejes fortsat af familieselskabet A.P. Møller Holding, hvor han selv er adm. direktør.

I januar blev Robert Uggla gennem Agata også medejer i familieklenodiet Maersk Tankers, som han nu ejer op mod en fjerdedel af.

A.P. Møller Holding vil ikke afsløre, hvad det nystiftede selskab dækker over, men forklarer, hvorfor Robert Uggla nu tager større selvstændige bidder af koncernens selskaber.

"Vi vil gerne have, at man har "hånden på kogepladen," og derfor tilskynder A.P. Møller Holding, der både ejer børsnoterede og privatejede virksomheder, medarbejdere til at investere sammen med A.P. Møller Holding og dermed sikre fælles langsigtede økonomiske interesser," siger Mika Bildsøe Lassen, der er kommunikationschef i A.P. Møller Holding, til mediet.

Kommunikationschefen tilføjer, at mange af Mærsk-familiens medlemmer historisk set har været private aktionærer i koncernens selskaber.

Læs mere her:

Robert Uggla får egen ejerandel af Mærsk-klenodie

Maersk Tankers-datterselskab udvider sin bestyrelse

Afgående Ørsted-topchef bliver seniorrådgiver i A.P. Møller Holding 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs