Watch Medier

Arla hæver mælkepris til landmænd for anden måned i træk

Arlas afregningspris til landmændene for både den konventionelle og den økologiske mælk tager et spring opad i april. Og udviklingen ser stabil ud, vurderer mejeriselskabet.

Arla kan igen betale landmændene mere for mælken. | Foto: Arla PR-foto

Mejeriselskabet Arlas tusindvis af andelshavere kan se frem til en højere afregning for deres mælk for anden måned i træk.

Således hæver Arla mælkeprisen med 11,2 øre pr. kg mælk - gældende for både konventionelt og økologisk produceret mælk.

Derved vil kiloprisen for den konventionelle mælk, hvor der er indsendt data for Klimatjek og GMO-frit foder, lyde på 259,8 øre pr. kg mælk. Det er den højeste pris siden december 2018.

Prisen for økologisk mælk med samme krav vil lyde på 320,4 øre. Det er den højeste kilopris siden december 2019, hvor prisen lød på 324,4 øre.

En stor del af prisstigningen skyldes, at Arlagården Plus bliver obligatorisk og derved fjernes tillægget på 1 eurocent (7,44 øre). Denne eurocent er blevet tillagt mælkeprisen, så det ikke påvirker acontoprisen.

Måneden forinden hævede Arla mælkeprisen med 3,7 øre for både den konventionelle og økologiske mælk.

På råvaremarkedet er priserne steget betydeligt over den seneste måned, som i høj grad er drevet af en kinesisk efterspørgsel.

Kombineret med en lavere mælkeproduktion og stigende priser på fløde og smør har indkøbere af ost hævet sine priser for at sikre forsyningen.

Til slut skriver Arla, at fremtidsudsigterne er stabile med mulighed for en positiv udvikling.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs