Watch Medier

Mærsk indstiller sigtekornet på medicinalindustrien

A.P. Møller - Mærsk skruer op for en stor satsning på transport af medicinalindustriens varer. Marginerne er høje, men udfordringerne står samtidig i kø.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Gennem coronapandemien og helt tilbage til 2019 har A.P. Møller - Mærsk i al stilfærdighed arbejdet intensivt på at oprette et nyt og potentielt særdeles lukrativt indtjeningsben: Transport af medicinalprodukter, hvor kundernes krav er større og mere omfattende, men hvor marginerne også er høje.

Det skriver Børsen.

Mærsk træder nemlig ind i det globale vaccinesamarbejde Covax-alliancen under WHO, hvis mål er at sikre en ligelig fordeling af covid-19-vacciner til udviklingslandene.

"Vi har indgået en kommerciel aftale på en eksklusiv distributionsret på 1 mia. vacciner, og vi har allerede transporteret de første sendinger," fortæller Hristo Petkov, global chef for farma og sundhed i Mærsk.

Ifølge ham er Mærsks årlige farmarelaterede omsætning på 130 mio. dollar (822 mio. kr), men for hvert procentpoint, koncernen potentielt erobrer af markedet, svarer det til en toplinjevækst på 300 mio. dollar (1,9 mia. kr.).

I december landede Mærsk også en treårig aftale med Novo Nordisk, hvor selskabet ifølge Børsens oplysninger skal fragte omkring halvdelen af medicinalgigantens insulinproduktion.

USA slækker på krav om ultrakold opbevaring af Pfizer-vaccine 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs