Watch Medier

Ørsted vil lave et af de største VE-brintanlæg i verden

Under navnet SeaH2Land vil det danske energiselskab udvikle et 1 GW produktionsanlæg i Holland frem mod 2030. Anlægget skal forsyne det brinttunge område, hvis konceptet går igennem.

Ørsted er gået med i et konsortium, der satser på at skabe et af de største brintanlæg i verden. | Foto: Lasse Hyldager/Green Hydrogen Systems

Et nyt konsortium, hvor danske Ørsted er frontløber, går nu sammen for at etablere et af de største brintanlæg baseret på vedvarende energi i verden. Det bekræfter Ørsted i en meddelelse onsdag.

Anlægget skal have en kapacitet på 1 GW i 2030 og forsyne det hollandske-flamske område North Sea Port gennem en foreslået rørledning, der skal løbe på tværs af grænsen. Området er hjemsted for en af de største brintklynger i Europa. I området er der et årligt brintforbrug på godt 580.000 ton.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Vækstfondsdirektører stopper inden fusion

Vækstfondens adm. direktør, Rolf Kjærgaard, fratræder, og han får følgeskab af investeringsdirektør Mikkel Hesselgren, der også har meldt sin afgang. I forvejen har Vækstfondens formand forladt sin post i august. Alle afgangene sker, inden fonden til nytår bliver en del af den nye statslige kæmpefond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs