Watch Medier

AstraZeneca om svækket vaccine-tillid: "Vi sætter ikke nye sikkerhedsstudier i gang"

Europæernes tillid til AstraZenecas coronavaccine dykker efter mistanke om alvorlige bivirkninger, men den skal ifølge virksomhedens danske chef ikke genetableres med supplerende sikkerhedsstudier. I stedet er vaccineproducenten i fuld gang med en enorm dataanalyse i samarbejde med EMA.

Det bedste for at genskabe tillid til selskabets vaccine er ifølge Astrazenecas danske landechef Christof Bischoff at kigge den tilgængelige data fra vaccinerede borgere grundigt igennem. | Foto: Astrazeneca/PR/Ulrike Schacht

Siden det kom frem, at sundhedsmyndigheder kloden over mistænker AstraZenecas vaccine mod covid-19 for at have nogle sjældne, men meget alvorlige bivirkninger, har både danskernes og de europæiske borgeres tillid til vaccinen fået lidt af en mavepuster.

Det får dog ikke svensk-britiske AstraZeneca til at overveje andre, nye sikkerhedsstudier af vaccinen for at genskabe tiltroen til lægemidlet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Efter gaslæk: Endegyldigt slut med russisk gas til vinter

De mystiske gaslæk på Nord Stream 1 og 2 i Østersøen betyder, at energimarkedet nu må indstille sig på, at der ikke vil blive sendt russisk gas til Europa i år. Utænkeligt, at det ikke er et målrettet angreb, siger kilde til tysk avis.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs