Watch Medier

Robotter kan overtage job fra tusindvis af olieansatte

Flere hundrede tusinde olie- og gasjob kan blive skåret fra for at skabe besparelser i milliardklassen allerede i 2030. Det vurderer analysehuset Rystad Energy.

Aker BP's robothund Spot er bare et eksempel på den stigende tendens til robotter inden for olie- og gasindustrien. | Foto: Aker BP PR

Også på den anden side af coronakrisen vil olieoperatørerne have stort fokus på at omkostningseffektivisere. Og hvis man kan lade en robot eller et automatiseret system tage over for nogle af de funktioner, som en medarbejder normalt ville håndtere, kan der være penge at spare. Det er de selvopererede oliefelter et glimrende eksempel på.

Nu vurderer det norske analysehus Rystad, at flere hundrede tusinde ansatte i den globale olie- og gasindustri kan blive skiftet ud med robotter. Allerede inden 2030 kan hver femte job i forbindelse med olieproduktionen i teorien været overtaget af robotter, lyder det. Det kan ske som led i, at olieoperatørerne er nødt til at forberede sig på et marked, som er for nedadgående.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs