Watch Medier

Danske Bank undtager gruppe for negative renter

De kunder, som har såkaldte kreditorbeskyttede midler stående, skal ikke længere betale negative renter i Danske Bank.

Thomas Mitchell er kundedirektør i Danske Bank. | Foto: Niels Hougaard/ERH

Som noget nyt har Danske Bank besluttet, at kreditorbeskyttede midler - hvilket for eksempel tæller erstatning for invaliditet eller tab af forsørger - ikke længere skal opkræves negative renter.

Det skriver Børsen.

"Når vi beslutter at lægge det her ned over vores kunders konti (negative renter, red. ), så dukker der nogle tilfælde op, hvor vi vurderer, at det kan være samfundsmæssigt unfair – det er tilfældet med de kreditorbeskyttede midler," siger Thomas Mitchell, der er kundedirektør i Danske Bank, til avisen.

Nordea har tidligere fortalt til B.T., at banken også undtager kreditorbeskyttede midler, og i Arbejdernes Landsbank er man i gang med at drøfte muligheden.

Sydbank og Spar Nord fastholder dog, at man på nuværende tidspunkt ikke har planer om det samme.

Sparekassedirektør om særligt år: "Der var trafikkaos, kø i Brugsen, kø alle steder. Det lignede København på en forårsdag"

Finans Danmark: Coronakrisen skyld i markant fald i bankernes overskud 

Mere fra Watch Medier

Efter gaslæk: Endegyldigt slut med russisk gas til vinter

De mystiske gaslæk på Nord Stream 1 og 2 i Østersøen betyder, at energimarkedet nu må indstille sig på, at der ikke vil blive sendt russisk gas til Europa i år. Utænkeligt, at det ikke er et målrettet angreb, siger kilde til tysk avis.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs