Amerikansk firma opgiver at leje delekontorer ud i Danmark

Wework, der havde planer om en lys fremtid i Danmark, har i al stilhed forladt sine lejemål.
Ejendommen på Kalvebod Brygge i København, som ikke længere huser Wework. | Foto: PR / Newsec
Ejendommen på Kalvebod Brygge i København, som ikke længere huser Wework. | Foto: PR / Newsec

Det amerikanske delekontorkoncept Wework er fortid i Danmark. I al stilhed har selskabet forladt sine danske lejemål på Skelbækgade og Kalvebod Brygge i København, fremgår det af annoncetillægget Ejendomme, som distribueres af Berlingske.

I sidste måned omtalte EjendomsWatch, at Dades havde udlejet ejendommen på Kalvebod Brygge til en ny lejer i stedet for Wework, men der er altså tale om en samlet dansk exit.

"Vi har nu indgået en aftale med Wework om, at de gav os nøglerne, og så blev vi kompenseret efter en nærmere aftale. Jeg kan ikke uddybe, hvad aftalen gik ud på, men vi er ganske godt tilfredse," udtaler Niels-Peter Edvardsen, ejendomsdirektør i Dades, i annoncetillægget, hvor også Fokus Asset Management bekræfter, at Wework er fortid i Skelbækgade.

Da EjendomsWatch i 2019 omtalte, at Wework på grund af dårlig økonomi ville fokusere sine aktiviteter på de største byer, ønskede kontorudbyderen ikke at oplyse, om København lå til at blive forladt. Men der var der ingen bekymring om fremtiden hos hverken Dades eller Fokus:

"Vi arbejder ufortrødent videre. Vi har en udmærket dialog med Weworks byggefolk, så efter min overbevisning er der ingen ændringer i deres strategi for Danmark," sagde Tonny Nielsen, adm. direktør og ejer af Fokus Asset Management, dengang.

Wework skærer forretningen til – udlejere i København er ubekymrede

Global coworking-virksomhed gør dansk entré 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også