Watch Medier

Færre leverandører end ventet rykkede fra Tican til Danish Crown

Danish Crown har hentet "nogle" af Ticans svineleverandører over som nye andelshavere, men Tican-direktøren havde ventet, at flere landmænd var skiftet til konkurrenten.

Foto: Rasmus Baaner

En gruppe af Ticans leverandører har skiftet til konkurrenten Danish Crown, men ifølge direktøren har leverandørflugten været mindre end forventet.

Det siger direktør Niels Jørgen Villesen til Landbrugsavisen på baggrund af nyheden om, at Danish Crown har fået 25 nye andelshavere.

Tican-direktøren vil ikke oplyse, hvor mange der har skiftet til konkurrenten, eller hvor mange svin der bliver taget med over.

Det tyskejede slagteri har det seneste år været udfordret med udsættelser og forsinkelser i afhentningen af svin. Det fik også direktøren til at åbne op for muligheden, at leverandører kunne skifte til Danish Crown.

"De, der har henvendt sig, siden Danish Crown startede på optag, har fået lov at gå med det samme. De må gå, så hurtigt det nu praktisk kunne lade sig gøre," siger Niels Jørgen Villesen til mediet.

Ud af en venteliste på 70 blev 25 til nye andelshavere hos Danish Crown.

Det viste sig, at halvdelen af landmændene ikke har en "strategi, der flugter med at blive andelsejere i Danish Crown", ifølge slagterkoncernen selv.

Danish Crown sigtede i første omgang efter, at de nye andelshavere kunne levere mellem 250.000-350.000 småsvin om året, men med tilgangen af de 25 nye andelshavere, når slagterikoncernen ikke sin målsætning. De 25 andelshavere forventer at levere 200.000 svin årligt.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs