Watch Medier

Blandet succes for danske biotekaktier i USA

Der er langt mellem de større børsnoteringer af biotekselskaber på det danske aktiemarked. De danske biotekselskaber søger i stigende grad mod det amerikanske børsmarked, men der er langfra tale om nogen entydig succes.

Foto: Finn Frandsen

Danske biotekselskaber søger i stigende grad mod USA, hvor mere end en håndfuld danske selskaber siden 2015 har søgt mod Nasdaq-børsen, mens Sverige er blevet det foretrukne børsmarked for de mindre selskaber med små kapitalbehov.

Det skriver Børsen.

Et selskab er syvdoblet i værdi, og et er gået konkurs, så der er ikke tale om ensidig succes ved at være børsnoteret på det amerikanske aktiemarked, selv om biotekcheferne ofte omtaler børsmarkedet i USA som det optimale marked til at finde vidende investorer og penge, der søger risiko.

Ascendis Pharma, hvis første produkt er et væksthormon, der potentielt kan blive godkendt i USA i år, er det selskab, som er steget mest i værdi blandt de danske selskaber, der har ladet sig notere i USA, og aktien er steget mere end 600 pct. i værdi siden børsnoteringen tilbage i 2015.

Familien bag Haldor Topsøe har aktiemajoriteten i selskabet IGM Biosciences, der blev børsnoteret i 2019 og ligesom Genmab er fokuseret på antistoffer mod kræftsygdomme, og det selskab er femdoblet i værdi siden noteringen.

Værre er det f.eks. gået for Egalet, der indledte den danske biotekbølge i USA med en notering i 2014, men siden er selskabet gået konkurs i 2019, og resterne er overtaget af et andet selskab, og de seneste års noteringer af Galecto Biotech og Evaxion Biotech har også haft det svært med kursfald på 60 pct. og 45 pct. siden noteringen.

Bioteksektoren rummer stort potentiale for vækst 

Mere fra Watch Medier

Udfordringerne tyngede Vestas i 2022

Den danske mølleproducent Vestas oplevede tilbagegang i salget i 2022 og forventer et lavere aktivitetsniveau i 2023, fremgår det af foreløbige regnskabstal. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs