Watch Medier

Zealand Pharma klar til at lancere første lægemiddel

Zealand Pharmas nyligt godkendte diabetes-lægemiddel Zegalogue kan på sigt give en milliardindtægt, vurderer analytikere.

Emmanuel Dulac skal snart stå sin første rigtig store prøve som adm. direktør hos Zealand Pharma, når nødpennen Zegalogue bliver lanceret. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Zealand Pharma sender snart et lægemiddel på markedet for første gang. Analytikere vurderer, at det kan give en milliardindtægt.

Det skriver dagbladet Børsen.

Biotekfirmaet fik i sidste måned godkendt sit lægemiddel dasiglucagon - der skal sælges under navnet Zegalogue - hos det amerikanske lægemiddelagentur.

Godkendelsen betyder, at Zealand Pharma efter 23 år som forskningshus får muligheden for at bevise sig som en kommerciel maskine.

"Det her er den første lancering, vi skal eksekvere på. Vi skal have succes på den kommercielle side, og samtidig skal vi fortsætte med at innovere, som vores forskerhold har gjort år efter år," siger topchef Emmanuel Dulac, til Børsen.

Det nygodkendte lægemiddel skal fungere som nødmedicin mod kritiske tilfælde af lavt blodsukker hos diabetikere.

Ifølge investeringsbanken Needham er det sandsynligt, at lægemidlet kan omsætte for cirka 100 mio. kr. i år og nå et topsalg i 2030 på 1,3 mia. kr. Investeringsbanken estimerer desuden, at markedet lige nu er på 1,4 mia. kr. og vil vokse 10 pct. årligt.

Zealand Pharma kommer med sin nye medicin til at konkurrere med Eli Lilly, der for to år siden lancerede et lignende lægemiddel på det amerikanske marked.

Men det afskrækker ikke topchefen, der ser konkurrencen som en fordel mere end noget andet, fordi Eli Lilly kan hjælpe med at øge det samlede marked.

"Vi kigger ikke bare på vores egen markedsandel, men også på markedsvæksten. Der er kun 500.000 patienter i USA, som køber den her nødmedicin, og der er potentielt 4-6 mio. patienter, som burde købet det. Det er afgørende, at vi får udvidet markedet," siger han.

Zealand Pharma satser på at få godkendt yderligere tre produkter frem mod 2025, skriver avisen.

Zealand Pharmas behandling af lavt blodsukker godkendt

Zealand Pharma-topchef inden mulig godkendelse: Vi kan tage et kæmpe spring 

Mere fra Watch Medier

Medie: Conscia er sat til salg

Kapitalfonden Nordic Capital har hyret flere banker til at hjælpe med et salg af it-virksomheden Conscia, som leverer digitale infrastrukturløsninger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs